Den här veckan har jag fått förmånen att testa Mathems matkasse. Matkasse som koncept är ju något av en skänk från ovan för den som vill äta varierat och genomtänkt med en näringsmässigt hälsosam blandning, men som inte har tid/ork/energi/lust att själv planera och handla. Extra smart med just Mathem är förstås också att man då kan handla hem annat man behöver på samma gång utan att behöva betala extra frakt. Fiffigt!

Vi försöker planera själva men det fallerar verkligen alldeles för ofta, och det är så skönt att lägga det i någon annans händer – för egentligen gillar vi det allra mesta. Jag älskar när en hel hög med riktigt fräscha råvaror kommer hem och jag vet att vardagsmaten är säkrad.


Veckans innehåll i Mathems ekologiska matkasse.

Då kassen levererades lite för sent för barnen igår så fick de egen mat direkt efter förskolan och det var därför läge att göra något som jag har svårt att tro att de skulle vilja ha… En moussaka med lammfärs. Jag köper dock hellre en kasse med vanlig mat och anpassar lite efter barnen om det behvös än tvärtom. Mest inspiration och omväxling är det vi vuxna som vill ha. Jag har dock många familjer som är nöjda med barnkassen – men nej, jag vill ha ny inspiration till vardagsmaten känner jag.

Rätten, som var en av veckans trixigaste med rätt många moment, blev riktigt god. Se recept härFredriks lammoussaka på tallrik.
Sen är det gott om mat för vår familj, jag gjorde resten i ugnsformar så blir det smidigt att värma till lördagslunch, kommer fortfarande se fräscht ut trots 1,5 dygn i kylskåp och den hinner gotta till sig lite extra.

Nu är det dock fredag kväll och vi ska äta helt annan typ av mat. Det blir nämligen comeback på Lilla Ego (som jag tidigare recenserat här) och med det förmodligen sista gourmetmiddagen ute på ett tag, av givna skäl…

Har du/ni matkasse? Vad tycker du/ni?