Finska skärgården och idylliska Rönnäs

Tillhör du de som drömskt talar om vår vackra skärgård i Stockholm, eller kanske andra delar av vår kustremsa? Jag förstår dig – skärgården är mäktig. Det är något med havets vidder i kombination med vackra öar med olika natur, spegelblankt vatten på morgonen, vackra solnedgångar och en klart magisk känsla.

porvoo borgå

Även på andra sidan Östersjön finns en mäktig skärgård – den finska skärgården. Jag, Max och våra andra vänner på Borgåresan åkte till idylliska Rönnäs  som ligger i Borgås grannkommun Loviisa  ungefär en timme öster om Helsingfors.

porvoo borgå Barn från Resfredag och Making Memories (som skriver fint om nya vänner från resor – Max och Julia – i länken).

Där hade vi en otroligt härlig stuga till förfogande. Den var stor och rymlig och verkligen välplanerad. Just en sådan som vi hade kostar runt 1250€ att hyra i en vecka, men rymmer flera familjer och är ett perfekt alternativ till en lugn sommarsemester i skärgården. Eller ja, även andra årstider – för givetvis finns både bastu, badtunna och annat som kan värma och göra tillvaron mysig oavsett väder.

porvoo borgåporvoo borgå  porvoo borgåporvoo borgå Det finns många aktiviteter att roa sig med vid vattnet såväl som i skogen och de härliga omgivningarna. Fiske, kajak, roddbåt, cykel eller till och med golf på den närbelägna golfbanan Sea Side Golf Rönnäs – en 27-hålsbana i vacker havsmiljö. Jag blev riktigt sugen när jag såg den, men vi nöjde oss med härligt häng, lite roddbåt, fiske (från brygga – men några åkte ut med riktig fiskebåt, läckert!)
och såklart bastubad den här gången.

porvoo borgåporvoo borgå  porvoo borgå

Jag rekommenderar varmt att titta även till andra sidan Östersjön när skärgårdsvistelse lockar. Jag fick helt klart mersmak av den finska skärgården!

porvoo borgå

Tidigare inlägg om Borgå, Finland, finns samlade under taggen Porvoo.

Jag och Max åkte till Borgå genom Visitporvoo.fi . Alla åsikter och tips jag skriver är dock förstås helt mina egna.