Restaurang Köpenhamn; Llama

llama köpenhamn

När vi var i Köpenhamn så var vi på en restaurang jag vill nämna lite extra; sydamerikanska Llama.

Stället har bland annat fått designpriser för sin inredning, och det kan jag förstå. Inredningen var riktigt läcker och jag älskade det vackra mexikanska kaklet på både golv och väggar.

llama köpenhamn

llama köpenhamnSydamerikanskt, skrev jag,  och maten har influenser hela vägen från Peru till Mexico via länder som Bolivia, Ecuador och Chile samtidigt som den nordiska känslan fortfarande har behållits. Det smakade helt fantastiskt! Jag älskar smaker som dessa med fräscha inslag av syrlighet, koriander och annat och tyckte att allt var supergott. Vi åt någon form av avsmakningsmeny och betalade ett helt okej pris för det – knappt 500 SEK per person för en gedigen meny med många rätter (alla är inte på bild nedan utan bara ett axplock). Klart värt.

llama köpenhamn  llama köpenhamn

Jag måste också nämna servicen som vi upplevde som utmärkt. Vi var ett stort sällskap, 12 tjejer, och alla fick full uppmärksamhet och gravidrestriktioner såväl som glutenintolerans hanterades med både kunskap och professionalism.

Jag vågar absolut rekommendera Llama, inte minst för ett gäng kompisar som vill ha skön stämning och avslappnat stimmig men ändå snygg inramning. Och, tydligen var även de riktiga drinkarna härliga – och min alkofria variant var gjord med kärlek så det går förstås inte att klaga på.