Reseinspo: Tjejresa i alperna (med Systrar i bergen?)

Skidresor tillhör verkligen mina absoluta favoriter, och jag är så glad att det är något vi sett till att prioritera de senaste åren såväl som att vi har ett perfekt sällskap att åka med. Att kunna ha trevligt både i pisten och bredvid är enormt viktigt, likväl som att kunna vara tillräckligt många för att kunna variera sällskap och med det typ av åkning vad gäller svårighetsgrad etc. När vi åker med ett gäng par (som det varit de senaste åren vill säga) så åker vi dagar eller delar av dagar ihop bara jag och Henke, ibland jag och några av tjejerna, ibland i helt andra konstellationer och när skidresan är slut så känner jag verkligen att jag fått en hel massa kvalitetstid både med Henke och med kompisarna. Det är så mycket värt! Därtill har jag fått grymma skidupplevelser, njutit av god mat och dryck och haft allmänt enormt hög livsnjutning. Det finns få typer av semestrar som på så kort tid ger så enormt stor känsla av att verkligen ha haft semester som skidresor!

tjejresa i alperna

Jag tycker mig uppleva att många gillar skidåkning men ganska få (framför allt tjejer?) prioriterar att lägga tid och pengar på att göra en rejälare skidresa. Jag tror helt enkelt det är betydligt vanligare att se grabbgäng i alperna än sällskap med tjejkompisar.
Det är verkligen synd!

Jag fick tips om att det finns en ny resebyrå som inriktar sig på att sy ihop riktigt grymma alpresor, och som vill ge lite extra just i form av gemenskap, systerskap och skidglädje – ”Systrar i bergen”. Genom att resa med dem så får man möjligheten att ha en härlig skidsemester med många nya upplevelser ihop med likasinnade – en ren tjejresa i alperna. Både destinationer och hotell är noga utvalda med detta i åtanke, och till exempel äter man frukost och middag ihop, har stort spa på hotellet, gemensam after ski och vad gäller skidåkningen så har de flera guider med så att gruppen som åker kan delas in i olika nivåer om behov finns – alla kan åka med oavsett nivå och tidigare erfarenhet. Klockrent koncept verkligen!

Jag är såld på idén bara genom att läsa om Systrar i Bergens grundfilosofi om systerskap för alla på berget, och sen gillar jag också lite extra att de har samarbetspartners jag verkligen gillar. Till exempel så samarbetar de med Yogobe som ger en månads online yoga, rabatter från t.ex RÖJK, och bokar man resa får man också ett träningsprogram för att stärka upp musklerna inför en veckas skidåkning. Det är enormt mycket värt att träna upp skidmusklerna lite extra, det gjorde jag i vintras (läs här ) och jag orkade verkligen med allt på alpresan efter det på ett sätt jag inte gjort tidigare.

Så, kolla in Systrar i bergen om du är sugen på en tjejresa i alperna – en alpresa med ett riktigt grymt koncept. Är du intresserad av att åka så kan jag även erbjuda rabatt om du bokar under oktober – uppge ”Svenska Resebloggar” i anmälan (som du gör via mail) så får du 800:- rabatt på januariresan till italienska Monterosa och 500:- på marsresan (ordinarie priser 24-31 januari 11 500 kr, 6-13 mars 12 500 kr). Och missa förresten inte deras Instagram och Facebook där det finns mer inspiration, tävlingar och information löpande.

tjejresa i alperna
Med en av mina älskade ”systrar i bergen” – jag och min kompis Anna har verkligen perfekt stäm på våra skidresor ihop!


Samarbete med Systrar i Bergen.