Vistelsen på Stallmästaregården – miljön, rummen och babymoon-konceptet

Jag – eller vi båda ska jag säga – mådde så enormt bra när vi åkte ifrån Stallmästaregården sent i förmiddags. Det var länge sedan jag sov så bra (det är lite si och så med sömnen den här perioden…) och att ha ätit grymt god mat i riktigt härlig miljö på tu man hand var en riktig vitamininjektion. Om jag får säga det själv så tror jag att Babymoon-konceptet kommer att bli ett mer känt begrepp och något som många par i väntans tider kommer att försöka anamma. Babymoonkampanjen hos Secret Escapes just nu gäller till 15 november.

Det passade oss perfekt att vara så nära Stockholm, och med det tjugo minuters bilfärd från hemmet i Nacka, när det är så kort tid kvar på graviditeten. Men, det räcker tydligen för att få riktigt lantlig miljö som på vilken avlägsen herrgård som helst. Stallmästaregården ligger bara några minuter från Vasastan och med det centrala Stockholm, så där kan man verkligen få en kombination av lugn och citypuls. Perfekt för den som vill ha mer av en weekend i Stockholm – med både återhämtning och stadshäng i kombination.

Inramningen vid Brunnsviken och Hagaparken är verkligen helt fantastisk.

Som hotell är Stallmästaregården att se som ett litet intimt boutiquehotell. Med sina anor från 1600-talet (!) finns mycket känsla av historia i kombination med modernare design. En ytterst lyckad kombination, är vårt utlåtande.

stallmästaregården


Vi bodde i en svit som verkligen var enormt fin och charmig.

   

Och imorse när vi vaknade efter en skön natts sömn kunde vi dra isär gardinerna och ha bästa utsikten över Brunnsviken.

Vi avslutade med riktig långfrukost i den trevliga restaurangen (och fick skjuta på barnhämtningen en timme…), med första parkett mot parken. Restaurangen förtjänar i övrigt ett eget inlägg, för maten var verkligen hur god som helst, så den kan man bege sig till även om man inte tänkt unna sig övernattning på Stallmästaregården.

______________________________________________________________________
Jag får tacka Stallmästaregården och Secret Escapes för att de ville låta oss testa Babymoon-konceptet. Givetvis är åsikterna helt mina egna – jag skulle rekommendera både ställe och koncept sju dagar i veckan!  

Följ mig!

Mer läsning...
roadtrip i Skottland med tåg podcast
Roadtrip i Skottland – en drömresa med bil och tåg i podcast