stallmästaregården mat

Maten på Stallmästaregården – en recension

Maten på Stallmästaregården är verkligen värd att tipsa om, för det är en otroligt härlig restaurang. Dels för att den är riktigt snygg med en kombination av historisk känsla som det ett av Sveriges första värdshus som det är, ihop med moderna koppartoner och varm atmosfär. Det är omgjord så sent som för tre år sedan och vi gillade verkligen känslan.


Jag passade på att fota innan det började droppa in middagssällskap.

Menyn passar de flesta smaker och ligger i prisnivå som en krog i mellanklass.

Jag inledde med kalixlöjrom med smetana, rödlök, gräslök och blini. Det var så sjukt gott. Man blir visserligen aldrig missnöjd med löjrom, men denna komposition alltså – lika gott som vackert.

Henke käkade en tartar på sotad och gravad renkalv, med fläderkapris, pepparrot mm.

TIll varmrätt tog vi båda rådjurssadel med bland annat svampkräm, jordärtskocka och trattkantareller. Det var ruggigt gott, och jag som behövde mitt kött genomvarmt fick ändå bitar som var tillagade med riktig finess – det är fingertoppskänsla i den!

Min efterrätt kräver två bilder, för den var så härligt vacker när den kom in men avslöjar inte så mycket av vad som faktiskt gömde sig under de knäckiga marängflarnen med olika smak…

…vilket var en ljuvlig chokladbakelse, lite som en fondant, med karamelliserad mjölk och bananglass.

Henke käkade en bakad äppelhistoria med havresmulor, brynt smörglass, nougatin och äppelmunk.

Det finns all anledning att besöka Stallmästaregården bara för deras mat, det är verkligen svensk husmanskost i modern tappning när den är som allra bäst.
Fast allra helst kombinerar man förstås med en övernattning. Varför man ska göra det har jag skrivit mer om här.

______________________________________________________________________
Jag får tacka Stallmästaregården och Secret Escapes för att de ville låta oss testa Babymoon-konceptet. Givetvis är åsikterna helt mina egna – jag skulle rekommendera både ställe och koncept sju dagar i veckan!