Cafélivet – vilket ställe vinner egentligen?

Jag måste säga att det (just nu) är så enormt skönt att sitta och fika i timtal. Jag känner mig lite som student igen. Vanligtvis tar man en mysig fika med barnen som oftast hinner äta upp sin chokladboll och tröttna på att sitta still innan man ens hunnit smaka på sitt kaffe, och träffar jag vänner är det 99% av gångerna på restaurang eller möjligen på en pub. Jag älskar visserligen ”fin-kaffe”, men då blir det takeout-mugg 9 gånger av 10.

Men nu, när mina dagar består av vila, promenader och att på sin höjd göra något ärende, så har caféhänget nått nya nivåer. Jag har länge vetat att det är espresso house kaffe (latte på lättmjölk är min klassiska beställning) jag gillar bäst och att deras ställen ofta är mysiga, men exakt hur härliga har jag nog ändå inte insett. Men jodå. Jag tycker verkligen att de lyckats med sitt koncept. Ofta stora ställen men ändå så mysiga och ombonade. 
Götgatsbacken;

  
  

Deras frukostpaket med scones – det får jag vänja mig av med efter graviditeten men nu njuter jag av det (en gång i veckan eller så);

    

Och idag är jag i stan och tar förmiddagskaffet med en croissant (enligt samma resonemang som ovan… haha) på Stureplan;

  

Jag låter kanske väldigt köpt nu men det är jag verkligen inte – för även om jag gillar små, mysiga caféer så är jag ändå så förtjust i konceptet på Espresso house. Jag samlar verkligen energi här, just idag efter en lite extra intensiv morgon med lämning (med promenad och sparkcyklar) och försök på överbefolkade utförsäljningen hos Houdini (gjorde inga direkta fynd).