Om att Kungsberget expanderar – och en liten jämförelse med Romme alpin

För några år sedan var det många som jämförde Kungsberget med Romme alpin, men jag tänkte direkt att det inte kan vara en rimlig jämförelse. Romme är ett modernt och rejält system, och som dessutom kommer med nyheter i princip varje år – från restauranger, toppstugor och ski-lodge till nya nedfarter och liftar. “Åk till Romme istället!” har jag sagt. Sen kom några år med enorma köer i Romme, både i lifter och caféer, och jag ångrade mina konsekventa övertalningar. “Åk till Kungsberget ni, om ni vill!” (så får vi ha bästa Romme för oss själva), ändrade jag till. Men så testade vi Kungsberget förra året och även om det till viss del blev en lite orättvis jämförelse då Kungsberget inte hade allt öppet för säsongen än och vi kan Romme utan och innan, så kändes det ändå som stor skillnad. Kungsberget har fördel av att ligga en väldigt smidig bil- (eller buss – läs om bra resa med Swedbus här) resa ifrån Stockholm men Romme är ändå ett betydligt större, modernare system med snyggare och trevligare restauranger och värmestugor. Jag kan tycka att Romme vinner i alla dimensioner. 

Nu läste jag dock att Kungsberget bygger ut till nästa år. De ökar nedfartskapaciteten med 35% men framför allt så får de en ny 8-stolslift och det var just det vi saknade mest när vi testade systemet förra året; en riktigt bra lift upp som slukar mycket folk och som åkarna (inte minst de trötta barnen) kan vila benen i.  Den här helgen? Ja då åker vi i Romme. Jag hoppas på att få möjlighet att testa deras nyheter för året i form av sköna svarta backar på baksidan och tillhörande ny sittlift. Det beror på om vi får några åk utan barnen eller inte… För annars tar vi någon av alla härliga blåröda backar. De är fina de med. 

Nästa år kanske vi testar Kungsberget igen, för avståndet från Stockholm är ungefär detsamma som till Romme eller till och med något kortare. Fast… nu har vi ju familj och vänner i Borlänge så egentligen är vi förstås Romme trogna. Så då vet ni, ifall att jag lät lite väl färgad i det här inlägget. Ta Kungsberget ni! (så kör vi på i vår vuxen- såväl som familjefavorit Romme)

  

Följ mig!

Mer läsning...
längdskidåkning på Åresjön
Det sämsta med Åre