Reseinspo: Drömmen om Thailand… (Frågor på det?)

Ibland tycks jag nästan glömma av hur fantastiskt jag tycker att Thailand är. Jag och många med mig för övrigt – för det kan väl inte finnas något annat resmål som är så älskat av oss svenskar, och som ligger i topp i både resbokningar och drömmar som vårt ljuvliga Thailand. Ibland får jag för mig att jag är trött på Thailand och vill se något nytt, för att sedan hamna på ett nytt resmål och verkligen gilla det men någonstans alltid jämföra med Thailand och konstatera att det andra landet är bra… men bara inte… Thailand.

Jag vet inte vad det beror på. Är det den otroligt vackra miljön, de finkorniga stränderna, den goda maten, det billiga och enkla levernet, de barnvänliga och leende människorna, det gröna vattnet med alla vackra fiskar att snorkla eller dyka med, solnedgångarna och mattorna på stranden eller… Listan kan göras precis hur lång som helst.

Det finns helt enkelt inget som är konstigt med att vi med få undantag älskar Thailand, och återvänder gång på gång.

reseinspo Thailand

reseinspo Thailand
reseinspo Thailand

Vi har inte varit i Thailand på fyra år, och alla bilder i det här inlägget är från vår senaste gång där. Vi var då i Thailand under en månad som avslutning på en långresa och gjorde Koh Lipe, Koh Bulon, Koh Mook, Koh Lanta (Klong Dao och Klong Nin) och Railay beach. När jag ser bilderna på barnen som då var precis fyllda ett år och 3,5 år så känns det så otroligt länge sedan, men ändå så bekant.

resa med barn Thailand
resa med barn Thailand

Imorgon ska jag och Annika spela in vår podcast ”Att resa-podden” om just Thailand. Annika är där med sin familj i tre månader nu på en sk ”thaimout” och jag är mäkta avundsjuk. Så i morgondagens inspelning kommer vi att prata om Thailand och favoriter i allmänhet och en long-stay i synnerhet. Finns det något du undrar och vill att vi ska ta upp? Eller vill du kanske bara tipsa om ett riktigt smultronställe?  Kommentera gärna, vi spelar in imorgon förmiddag så det finns lite tid att få med något.

resa med barn Thailand

Thailand, alltså. Det måste ändå vara det ställe där njutningen är som allra störst, för stora som små, om dagarna såväl som kvällarna.

resa med barn Thailand
resa med barn Thailand  resa med barn Thailand

Undrar när vi kommer tillbaka? För tillbaka kommer vi garanterat. Det kan nog dock dröja ett tag, för den lite längre resa vi planerar för i vinter lockar ändå annat. Bali har länge varit planen men vi börjar svänga om mot Filippinerna istället. Sedan får vi se om vi sitter där och tycker att det har allt det där vi älskar med Thailand, eller om vi jämför och konstaterar ”att det är ju inte Thailand ändå”.