Att flyga Emirates med barn (och bebis) – och att ha kommit fram till Dubai

Jag är så imponerad! Inte sedan vi flög med Quantas till Doha och Sri Lanka har jag blivit så imponerad av ett flygbolag. Då hette flirten som fick mig övertygad ambitiösa pysselkit, speciell barnmeny i specifik låda och trevlig personal, och äntligen får jag uppleva ännu ett flygbolag med vilket det verkligen funkar fantastiskt att flyga med barn (och bebis); Emirates.

    

Vid incheckningen var det konstant goda miner, och även om det är helt vanligt att man får ta med sig barnvagnen gratis på alla bolag (?) så gjorde man det med glada miner och delade ut påse till den redan i kön till bagageavlämningen. Att vi även hade med babyskydd var inga problem, utan med påse på åkte även den med i specialbagaget utan problem och vi passade förstås på att trycka i ett blöjpaket också. Sådant finns förstås i alla länder, men varför lägga tid på att handla det när man enkelt kan ta med sig billiga och överlägset smidiga varianter hemifrån?

  
På planet fick våra barn roliga goodiebags kan man väl kalla det. Alla tre fick ett varsitt mjukisdjur som på baksidan hade en öppning för att lägga i saker. I låg en mjuk och mysig fleecefilt. Vidare fick bebis Meja, vår ”infant” medföljande i knä, en rittavla och ett bebiskit med krämer, skötbädd, haklapp och annat. Barnen, våra ”toddlers”, fick väskor i olika storlekar med pysselsaker, böcker, kritor och lite annat smått och gott. Lyckan! 
Den barnanpassade maten kan jag inte minnas att vi bokade specifikt (vilket jag vill minnas att man måste göra med Quantas?) men det är förstås alltid positivt med sådant. 

    

Givetvis hamnade vi längst fram mot vägg och fick en bebiskorg / baby basinett åt Meja, utan att be om det specifikt. Så denna resa till Dubai kunde vi alla slappa på vårt sätt. Meja jollrande eller sovande i korgen, barnen och Henke med filmer och jag med bok och dator (superbilligt och helt ok wi-fi). Just som vi gillar det!

  
Betalade vi multum? Nej, det skulle jag inte säga. Nu är jag visserligen rätt extrem när det kommer till att söka resor och letar tills jag hittar något bra, men priset var fullt rimligt för en familj om fem, för att inte säga riktigt billigt. För den här typen av service pratar vi billigt snarare än prisvärt. Fab!

Nu är vi mitt i natten framme i Dubai och ser fram emot poolpremiär imorgon! Max har förresten varit feberfri idag men lite mer låg än vanligt, men imorgon hoppas vi att han är helt fit for fight för att njuta av värmen!

 1. Det är så värt att lägga någon extra peng på just de flygbolagen måste jag säga, också för att de oftast har bäst anslutningar i slutändan?
  Vi flyger ju Qatar nu i april, visserligen var det ett av de billigare alternativen som fanns (även om jag ratade ex både Turkish och Aeroflot) men jag hoppas det är värt de lite oangenäma flygtiderna och bytet i Doha (dessutom håller jag span på planet och ser att de än så länge är halvtomma).

  Hoppas ni får en grym semester!

  1. Ja men verkligen. Man inser ju det gång på gång – både på postsvit sätt som denna gång och tvärtom när man dum-snålat. Visst, allt har ett pris men man ska inte glömma kring-kostnaden på många andra bolag…
   Qatar är superbra tycker jag!

 2. Härligt! En kollega gjorde resan Arlanda – Dubai men med Norwegian. De fick flyga 738:a utan något som helst underhållningssystem och värdelöst wifi. Ungefär samma pris som för Emirates visade det sig.

  Hoppas ni får en bra semester! 🙂

  1. Vi kollade Norwegian men det skulle landa på ungefär samma – där tillkommer ju kostnad för väskor och mat dessutom. Och så flög de riktigt usel tid, mitt i natten.
   Vi betalade 4000 för fullpris ToR – det är ju riktigt superbra tycker jag!
   Och ja – wifi var snabbt och kostade 1 USD (!) för 500 MB. Toppen!

 3. Vi flög Emirates till Mauritius, med transfer i Dubai, i höstas och det var hel klart den bästa flygupplevelsen för oss som familj; nya moderna flygplan med stora säten även i ekonomi, toppenbra entertainmentsystem med stora skärmar och grymt utbud för kids (barnen kollade inte ens på sina plattor som vi hade med), anpassad barnmeny utan att behöva beställa extra, give away väskor med leksaker, filt och pyssel till barnen och personalen kom på eget initiativ och bjöd barnen på frukt som mellis. Bra benchmark för andra flygbolag, om de orkar bry sig… Ha det så skönt i Dubai!

  1. Men precis, kan ju bara instämma. Vi är klart imponerade och jag hoppas på fler gånger!

   Tack!

 4. Tack för en himla trevlig blogg!
  Jag har lite frågor till dig som är så van vid att resa med barn. November i år kommer vi att åka till Hong Kong med SAS. Min lilla kille kommer att vara 1 år 5 månader. Det blir från Köpemhamn till Stockholm och sedan direkt till Hong Kong från Stockholm. Många har tipsat mig om att boka platsen vid väggen där man har större utrymme vid det långa flyget. Det kommer att kostar ca 900kr extra att förboka dessa platser till mig o min man. Är jag dumsnål om jag inte förboka och hoppas att vi få dessa platser ändå?? Det är första gången vi reser så långt med sonen.

  En annan fråga…är Ocean Park roligt för så små barn som min son?

  Tacksam för svar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *