Weekendresa – alltid med tjejkompisar?

Idag släppte jag och Annika ett nytt avsnitt av Att resa-podden, och den här gången stod weekendresor i fokus. Det är verkligen ett fantastiskt sätt att resa på, för man hinner se mycket på kort tid och med liten insats. Lyssna in på avsnittet för att få inspiration både om varför man ska välja weekendresor, vart de kan gå beroende på vad man är ute efter – i kategorierna klassiska klassiker, nya klassiker, billiga eller oupptäckta – och såklart också de bästa tipsen för att få ut bäst och mest av en weekendresa. Du kan lyssna;

När vi pratade om weekendresor i avsnittet slog det mig att mina allra flesta sådana gör jag ihop med kompisar och inte Henke. Iallafall nuförtiden; när vi för numera ganska många år sedan var studenter (och de efterföljande åren nya på arbetsmarknaden) fick lågprisflygbolagen ta oss ut i Europa där vi tog in på något kyffe och gjorde Europas storstäder på mesta men samtidigt bästa sätt på en låg budget.

weekendresa tjejkompisar (1 av 1)-3

Att jag nu oftast åker på weekendresa med tjejkompisar är förstås för att det finns barn med i bilden. Visst kan det vara härligt också att ha dem med men i ärlighetens namn finns det många resmål som lämpar sig betydligt bättre med dem än just storstäder. För när jag är i dem vill jag promenera långa sträckor, besöka kulturellt, arkitektoniskt och historiskt intressanta ställen och kanske allra mest fastna på uteserveringar och känna in staden. Och upptäcka barer och nattliv också, förresten.

Allt detta passar mina kompisar otroligt bra till, och det gör visserligen även min man (som jag gärna skulle åka med oftare) men att inte behöva fixa med barnvakt för flera nätter är extra bra. Likaså är det inte särskilt svårt att få ledigt den 1-1,5 dag det krävs för att få till en bra långhelg, oavsett barnens ålder är tiden man är borta ifrån dem överkomlig och den ekonomiska insatsen är inte så hög så att det behöver direkt gå ut över annat. Jag och mitt tjejgäng hemifrån spar några hundra varje månad och kan åka på resa tillsammans med 16-20 månaders mellanrum. Vi får verkligen maxad kvalitetstid ihop och samtidigt upptäcka en ny stad – bättre blir det inte!

weekendresa tjejkompisar (1 av 1)

Om du lyssnat på poddavsnittet (om inte så gör det nu tycker jag!) så har du hört om vilka ställen vi är sugna på till höstens resa, men än är ingen bokning gjord så det är fortfarande öppet. Vi får se!

Här kan du läsa mer om: Reykjavik / London / New York / Nice / Palma / IstanbulBarcelona / Köpenhamn och här kan du läsa hos Annika om weekendresor.

Bilderna kommer från Nice. Jag hade tänkt skriva inlägget om Nice, staden som överraskade mig positivt, men det var visst något helt annat som ville ut när jag började skriva…


Detta avsnitt av Att resa-podden presenterar vi i samarbete med Travellink som har en utmärkt sajt för weekendresor under adressen www.travellink.se/weekend. Där hittar ni de billigaste weekendresmålen just nu.