Dubai med Burj Khalifa och fontänspelet

Förra gången vi var i Dubai hoppade vi över det där med att åka upp i Burj Khalifa, världens högsta byggnad. Det kostade förhållandevis stora pengar och kändes mest som en “tick in the box”. Jag är inte så mycket för att checka av saker bara för att.
Igår fick vi en tick in the box.
  

För i ärlighetens namn – att åka upp i Burj Khalifa är överprisat och i mitt tycke nästan lite överskattat. Visst är det mäktigt att åka upp i världens högsta byggnad och visst är utsikten enormt cool – men till det priset och de köerna? Njäe. 

   
    
 
Jag är glad att jag fick komma upp i byggnaden, för jag har ändå varit sugen på det sedan förra gången vi var här, och jag är förstås imponerad av utsikten. Men lika glad är jag för att vi hade Meja med oss. Att ha en 4-månadersbebis buren i babyskydd (vagnar är inte tillåtna) gav oss fri gång före alla köer. Orättvist men oj så skönt – för köerna in såväl som till hiss upp och ned var rejäla. Prismässigt (ca 300/vuxen, 200/barn över 4 år förutom mellan 16-18 då det är 40% dyrare av oklar anledning) således inte värt – men nu nöjde vi oss med våning 124 och inte dubbla priset för våning 148. Upplevelsen kanske är ännu häftigare längre upp, men för att se bra längre bort mot horisonten är det höga krav på klart väder och jag tror sällan att det är helt klart i Dubai? Min gissning är att jag skulle tycka det var ännu mindre prisvärt att ha betalat för våning 148, men vem vet?  
Däremot tycker jag att fontänskådespelet i vattnet utanför är häftigt och mäktigt på riktigt och störs inte ens av att det är mycket folk – och då betydligt mer vid showen när det blivit mörkt än när det är ljust. Vi satt på en av alla trevliga uteserveringar utanför Dubai mall och såg några shower i ljus och gick efter vår italienska middag och ställde oss så vi såg den i mörker ännu bättre. Fontänen spelar varje halvtimme och 18.30 var det ljust med lätt solnedgångsskimmer och vid 19 helt mörkt. 

   
   
   
 
Gigantiska Dubai mall gav vi inte mer uppmärksamhet den här gången, men barnen fascinerades av akvariet vi passerade men det kände vi inte att vi behövde göra igen. Läs om förra besöket här.   
En taxi senare (20-25 min och 60 dirham dvs ca 150 SEK) var vi åter i Dubai marina och avslutade med en promenad med tillhörande parkour längs stranden och härliga kvarteren Dubai beach, innan vi sjönk ned i loungemöblerna vid hotellpoolen med en öl – för att få sådan är det hotellen som gäller. Vi klagar inte (möjligen på att det känns synd att inte alla otroligt härliga ställen längs stranden inte tilltalar oss alla kvällar då) och barnen verkar inte sakna minidiscon och gemensam filmvisning. Njutningsfaktor; hög.
   
 

Följ mig!

Mer läsning...
Dolphin mall, hemresan och hemma igen