Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Reseinspo: Bil i Dubai med barn och bebis

I Dubai åker man bil i stor utsträckning, det går inte att komma ifrån. Staden är stor, och från Dubai Marina i söder till Burj Khalifa i norr är det drygt 2 mil, till flygplatsen som ligger ännu mer norrut ytterligare 15 kilometer. Vägen som sträcker sig från norr till söder är upp emot 6 filer bred enkel riktning, och det går förstås fort. Jag upplever det som att de flesta kör lugnt och vissa omkörningar och dylikt som känns som vardagsmat hemma har chaufförer vi åkt med reagerat på som ovanligt farliga – med kommentarer om det alltså. Det känns med andra ord relativt säkert trots motorväg med hög fart och jag, som är väldigt bekväm med bilkörning, skulle faktiskt inte tveka att själv köra en hyrbil i Dubai.

bil dubai barn (1 av 1)-2

Visst finns även möjlighet att åka med deras tunnelbana/metro vilket är otroligt billigt och bra, men den kan ta tid trots att den är så modern och det är ofta packat med folk. Med andra ord – det är bil som gäller i många situationer, och taxi är billigt och bra. Två mil kostar runt 150 SEK, och det är alltid taxameter som gäller (Om inte – byt bil! Ovanligt men det händer!). Vi hade heller inga problem att få tag i en med två extra säten bak, där vi nyttjade en och fick plats för vagn på en, och bilarna var stora och fina och alltid med kompletta bilbälten.

Ja, till Dubai tog vi med bilstolar åt alla barnen. 

Åt Stella och Max hade vi vanliga bilkuddar, och som vanligt åkte vi med deras “SitSac” som är en modell som kan bäras på ryggen som ryggsäck, och sättas ihop med tillhörande väska.

Mejas babyskydd var givet i packningen. Det fick vi checka in utan extra kostnad (jag tror att det alltid är så?) som specialbagage, och visst är det lite bökigt att släpa ihop med vagn när man till exempel är i köpcentrum, men vi konstaterade väldigt nöjt att bilstolen satt stabilt på hennes vagn. Inte på ett sätt som skulle göra en säkerhetsexpert helt nöjd, men absolut tillräckligt bra med stöd av ryggstöd och båge. Perfekt också för att ha henne mot oss på sådana ställen!

bil dubai barn (1 av 1)

Med andra ord – till Dubai är min rekommendation om man åker med yngre barn att vara medveten om att det är mycket bilåkande och stora vägar, och agera därefter.

 

_____________________________________________________________________ 

Följ mig!

Mer läsning...
Wine tram i Franschhoek – en nostalgitripp genom film