Lunch på Fotografiska

Mina föräldrar bestämde sig med kort varsel för att komma på besök, så vi har haft ett härligt dygn här hemma. Det var en del andra aktiviteter på gång, men vi har ju så många barn numera så det fanns så att säga alltid något att hänga med när ett annat var frånvarande. Win-win, kan man säga! 

Idag besökte vi Fotografiska – jag, mina föräldrar och Meja – och förutom att kolla alla fantastiska foton på museet (som kommer i eget inlägg) så käkade vi lunch i restaurangen. Den är mäkta prisad och att äta lunch på finkrogarna är ett bra sätt att få testa mat till ett betydligt billigare pris. 

Lokalen är stor, luftig och snygg och utsikten över Stockholm kan bara inte bli bättre. Lunchen kostar 125:- för den vegetariska varianten – god och med riktigt fina smaker. Det är just de vegetariska smakerna som är Fotografiskas specialitet kan man säga och de bygger hela rätter med utgångspunkt i en råvara. Ramslök och morot i dagens. Lägger man till 40:- får man en ”proteinkälla” och idag var det en fantastiskt god majskyckling. 

Jag tycker att det fortfarande är prisvärt för en riktig klasslunch – för en lunch på vilket ställe som helst kostar runt 100-120 kronor i Stockholm – och räknar man dessutom in att man får sallad, hembakt bröd och kaffe i priset är det ännu bättre. 35:- till och man har sin dessert – men det orkade vi inte idag. Med andra ord landar en tvårätterslunch på 200:- och på Fotografiska sitter man gärna kvar länge. En vardagslyx att unna sig om man har chansen!

  
    
  

För den som föredrar finns förresten även ett café vägg i vägg, där enklare mat (tänk räkmacka) och sött erbjuds. 

 

Men den stora grejen är förstås utställningarna, och de återkommer jag till i ett eget inlägg.