Cornwall; En natt i Winchester

Jag hade lite dålig koll på vårt flyg från Stockholm till London, upplyste min man mig – för vi åkte inte alls strax efter lunch utan på tidig kväll, så det där med min plan för Cornwall misslyckades innan den ens börjat. Nu var det ju dock inte mer än just lösa planer som egentligen mest hade till syfte att bli lite mer påläst och att kunna få mer detaljerade tips, så det gjorde inte så mycket. Vi hamnade med andra ord inte alls vid Stonehenge eftersom det stället stängde ungefär samtidigt som vi landade på Heathrow, men strax efter landning satt vi i vår lagom lilla hyrbil och började resan västerut. Vi ville förstås hinna äta middag innan det blev natt, så jag spanade in att den historiska staden Winchester låg mer eller mindre på vägen mot Cornwall och dryga timmen från London så det kändes perfekt.

Via TripAdvisor hittade jag ett hotell som verkade lämpligt såväl som charmigt, Old Vine, och i samma sekund som vi klev innanför dörren och såg en brittisk gastropub med långa anor kände vi att det var ett bra val. Det var inte överfullt men rejält stimmigt med folk i alla möjliga åldrar som verkligen fredagshängde över vad som såg ut att vara god mat och en pint eller två. Härligt!


Mindre härligt var att de, trots att vi blivit tilldelade ett rum på hotellet – de få rummen på våningarna ovan gastrupuben/restaurangen – höll hårt på sin policy om helt barnfritt, så vi var inte välkomna med en sovande Meja i vagnen. Hmmmpf!!! Mitt muttrande då, sådär ytterst många timmar sedan senaste maten och ganska sen timme på dygnet… Say no more.

Fast, vi lät det inte gå ut så mycket över humöret även om jag tyckte det var riktigt fånigt, och tog en kort sväng i den otroligt gulliga staden men hamnade sedan vägg i vägg med hotellet och fick vår mat.

Hotellet var charmigt med sneda golv och traditionellt arv, men sängarna hårda och väggarna lövtunna. Hej öronproppar och en natt med Meja tätt intill!

Men Winchester då, det var ju det jag skulle berätta. En så otroligt gullig stad! Historisk med en stor katedral mitt i staden, och tydligen var den huvudstad under 900-1000-talet. Coolt! Vi promenerade runt imorse, efter en rejäl frukost på hotellet, och såg den vakna till liv och marknadsstånden börjas sättas upp inför lördagsmarknaden. Precis hur charmigt som helst!


Men vi, vi köpte en stor kaffe på Starbucks och rullade snabbt vidare – vägen mot Cornwall är lång.

Följ mig!

Mer läsning...
Semester i Fiskebäckskil och Gullmarsstrand hotel