Cornwall; Att uppleva charmiga St Ives

Nu kanske rubriken överdriver lite, för St Ives spenderar man gärna längre tid i. En vecka, två, varje veckoslut – eller iallafall på något sätt mer än 17 timmar, känner jag, efter att ha gjort just det sistnämnda. Det hinner man inte uppleva och känna tillräckligt på.

St Ives är, precis som ryktet säger, ett enormt mysigt ställe. En riktigt pittoresk engelsk liten hamnstad och vi diskuterade rätt mycket vad vi tyckte stället påminde om. Key West, Skagen, Sandhamn och Torekov var ställen vi nämnde, men på sitt eget, väldigt engelska sätt. Otroligt fint och charmigt på många sätt, rätt slitet på andra – och betydligt enklare än på de mer ”posh” ställen som nämns ovan.

Jag hade klackar och klänning med mig i packningen men det andades betydligt mer sneakers och byxor, så att säga. Vi inledde eftermiddagen med att knalla runt lite i stan, och så tog vi en pint på en riktigt klassisk gammal pub, med anor från 1319 enligt skyltar. De flesta besökarna var inte där för första gången, så att säga.

Middag åt vi på ett ställe som vi blivit rekommenderade, Rum & Crab, och det var precis hur mysigt som helst – så det får jag berätta mer om i ett eget inlägg. Avslutade kvällen gjorde vi på Pedn Olva hotell som låg med riktigt bra läge och utsikt, så det var synd att jag inte lyckades få till bokningen där som jag höll på med tidigare i veckan…

Istället för det hotellet valde vi att köra en spontanare, och det rekommenderas inte för en lördagsnatt i St Ives. Uppbokningsnivån var enligt TripAdvisor 92% och vi lyckades med nöd och näppe hitta ett rum med bra läge men det är inte ett hotell jag kan rekommendera. Den engelska standarden, alltså…

St Ives är förutom en mysig hamnstad också ett ställe som blivit så populärt för sina sandstränder. Inte mindre än tre riktigt härliga stränder omger staden och jag skulle som jag sa i inledningen kunna stanna här betydligt längre. Sommarparadis komplett, för den som gillar England. Och vem gör inte det? Iallafall jag – efter den här resan!


 1. Ser väldigt mysigt och charmigt ut! En kollega var nyss i Torekov men tyckte att det var lite väl snobbigt (och då bor hon ändå i ett av Brommas finare områden ;))…

  1. Haha – ja vi diskuterade vilket ställe på Västkusten som kändes bäst som parallell men kom fram till att alla sådana i Sverige är betydligt mer posh än St Ives! Haha! 🙂

 2. Ja, vi hittade inte ett enda hotell eller B&B i närheten som du vet, och körde runt halva natten innan vi till slut hittade ett svindyrt hotell där vi till slut fick plats. Det blev min dyraste hotellnatt någonsin om man räknar ett snitt på hur få timmar vi faktiskt var där innan vi drog vidare… 🙂

  1. Ja det var där va- tänkte nästan det!
   Haha… Dyrt är ju en grej, det kan man ibland ta om man verkligen ska njuta av det och nyttja det – men när det känns för dyrt och liksom inte prisvärt blir man lätt lite sur känner jag. Detta var iofs inte så dyrt så det var väl helt okej ändå. 🙂

 3. Åååh, nu måste jag nog bums boka en ny vecka när vi kommer hem.
  På Beach har vi ätit många gånger, väldigt trevligt. Sloop…gaaah. Pictures of home!
  Pedn Olva har vi bott på två gånger (visste inte att ni inte bokat boende i St Ives). Nuförtiden hyr vi stugor så säg till om ni funderar på det någon gång. 🙂

  1. Haha, vad roligt att det känns lite som hemma!
   Vi hade inte bokat för vi var inte säkra på vilken dag vi skulle komma dit och om vi eventuellt skulle ta något annat på vägen – men när vi började närma oss behövde vi ta något och då fick det bli det som fanns.

 4. Cornwall är så himla mysigt! Drog runt där med bil för några år sedan – St Ives blev definitivt vår favorit! Hade faktiskt förbokat alla boenden på mysiga B&B – tycker det är skönt att göra så för att slippa ränna runt och kolla plats på boenden, när man kommer fram! Vill bara njuta av miljön när vi väl är framme vid någon “ny” pittoresk liten ort där… Här har jag skrivit ett inlägg om Cornwall på min reseblogg //www.desires.se/#post132

  1. Men jag håller faktiskt med om det – man kommer ju faktiskt till bäst ställen om man gör lite research – och det är värdelöst att lägga semestertid på att sitta vid dator/telefon och leta boende!

 5. Samma margureriter blommar för fullt längs Portugals kust också nu! Det finns verkligen många paralleller mellan Portugal och Cornwall som jag skrev i inlägget om våra parallella liv. Fast Cornwall är ju mer brittiskt, på gott och ont. Ni verkar ha haft en härlig roadtrip!

  1. Kan verkligen tänka mig att det är likt.
   Och åh vilket härligt inlägg om parallella liv! Tänk om ni haft vädret vi hade när vi var i Cornwall och St Ives, alltså…

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
galapagosöarna santa cruz isabela-49
Att förbereda sig inför Galapagos och Ecuador – tips, packlista och kom ihåg