Mammaträningen och livet när tröttman är total

Den här gången har jag mest läst det kloka personer har att säga om träning efter graviditet, när man är föräldraledig med en liten. Och då pratas det inte bara om fokus på aktivering och rätt träning, utan också på prioriteringen. Det är inte så bara att ha en bebis och med sömnbrist fungerar ungefär ingenting annat. Med andra ord – är saker väldigt mycket och den mest framträdande känslan trötthet är kanske inte träning det rätta.

Svårt ändå. För träningen ger ju energi och endorfiner, och kan rädda en ur självömkansträsk när tröttheten är stor.

Jag ställde in min träning i tisdags, ni vet den där dagen som körde i diket, och kan väl inte påstå att sömnen för den där minsta varit särskilt mycket bättre efter det – hur oskyldig hon än må se ut på bilden ovan. Håller min mamma vaken om nätterna – vem, jag? JA, DU!
Fast idag pallrade jag mig iväg till SATS och StrongMama-passet och trodde väl att jag kanske inte alls skulle orka en enda vikt (ni ser ju hur trött jag var innan passet), men något infinner sig ändå i en gruppträningssal med andra och jag fick min energi och endorfiner. Win!

Sömn inatt hoppas jag fortfarande på, men den snoriga lilla chefen nedan bestämmer det.

Annars är veckan fylld av detta – picknickar och utflykter med och utan föräldrar, avslutningar på förskola och aktiviteter och imorgon ser vi fram emot härlig skolavslutning och start på sommarlovet. Fast, en vecka till får de gå innan 9 veckors lov tar vid. Lyxigt år i år!


Grym picknickmat får jag säga – wrap med god fyllning. Här kycklingfilé, fetaost och grönsaker. Den varianten får det helt klart bli fler gånger, roligare än pastasalladen, och ännu enklare att förbereda.

För övrigt längtar jag mest till lördag ändå, när familjen blir fulltalig igen. Pepp till mig!

Följ mig!

Mer läsning...
Om sommarminnen och barndomsminnen som skapas