Sommarens lästips – gratiskod och bokrecensioner

Everydaystories-partner-promotion-1

För några veckor sedan tipsade jag om att läsa eller lyssna på böcker i mobilen/surfplattan, och gratiskoden (LISA) för att få en hel månads gratis lyssning är fortfarande aktiv. Med andra ord kan du om du aktiverar ett Nextory-konto idag få gratis läsning ungefär resten av semestern! Och det helt utan bindningstid – bra va?

Såhär gör du;

  1.  Ta fram ditt betalkort. Du behöver ange ett kortnummer, då det dras en krona för att aktivera abonnemanget. Kronan ges sedan tillbaka direkt. Från kontot debiteras senare betalningar om du inte sagt upp abonnemanget innan nästa månad.
  2. Gå in på den här länken och ange LISA  som kampanjkod.
  3.  Välj typ av abonnemang. Eftersom det är gratis så kan du förstås välja fritt.

Vill du inte ha kvar abonnemanget säger du upp det när månaden börjar närma sig sitt slut och tackar för en månad av gratis lyssning och läsning. Annars gör du inget och har haft första månaden gratis, debiteras för månad två. Ingen bindningstid! Själv har jag haft mitt abonnemang i många månader nu… Det är lätt att bli beroende av att alltid ha så många böcker tillgängliga.

Så, lite tips på böcker jag plöjt på senaste tid;

Expeditionen : Min kärlekshistoria – Bea Uusma

Beas maniska besatthet av vad om hände den vätgasballongsexpedition som 1897 gav sig av till Nordpolen för att forska är otroligt gripande. Snabbt är man som läsare själv inne i historien och undrar vad som egentligen hände de tre männen som hittades 1930 på en öde glaciärö i ishavet – med varma kläder, oöppnade matkonserver, fungerande gevär och många förutsättningar att överleva. De gamla teorierna kullkastas och berättelsen är lika gripande som tankarna på Beas fascination. Läs!

Öppnas i händelse av min död – Liane Moriarty

Den här succéromanen är en riktig bladvändare, och får en att tänka efter på samma gång.  Om dolda hemligheter och moraliska dilemman. Riktigt bra!

Simma med de drunknade – Lars Mytting

Den här otroligt fängslande romanen blev en favorit som seglade upp på “topp 5 av alla böcker jag läst någonsin” hos många av tjejerna i min bokklubb. Det är släkt och generationshemligheter blandat med Europas historia, och det är otroligt skickligt gjort.

Det är något som inte stämmer – Martina Haag

Den här boken är kanske inte direkt ett litterärt mästerverk, men det är medryckande och känns i hjärtat. Sedan så är det en bok som det passar jättebra att lyssna på, eftersom det är Martina Haag själv som läser upp den så det både passar bra, är en behaglig röst och extra känslosamt.

Följ mig!

Mer läsning...
vattenfall i Åre
Att göra när det är dåligt väder på semestern