Undvik onödig packning – 8 saker du kan strunta i att packa

Runt om nätet vimlar av packningstips (som Annikas färska här), och en lagom stor packning är lika eftersträvansvärt som det är en konst att lyckas med. Men vem vill ha extra kilon att släpa, som både är jobbiga att ha med sig och riskerar att kosta extra pengar på flyget – för att inte tala om vilket nederlag det känns som när man kommer hem och inser att delar av packningen varit oanvänd under resan. Lika irriterande varje gång!
Det här är en omvänd lista över packningstips – hur du kan undvika onödig packning genom tips på 8 saker du om du vill spara utrymme kan strunta i att packa med nästa gång.

1. Egna hår- och kroppsprodukter

De saker som finns på hotellrummet är faktiskt sällan så illa så att det är värt att släppa stora flaskor med favoritmärket. Necessären kan göras betydligt mindre än man tror! Men visst – kan du inte slita dig, eller kanske bor enklare än på hotellrum, så använd iallafall småflaskor! Kombinationsprodukter är också bra – som den smarta produkten nedan som funkar till tvätt av både kropp, disk och textil (!).

onödig packning

2. Handduk till stranden

Om inte hotellet bistår med strandhandduken – vilket de ofta gör – så strunta i den och använd en sarong istället. En sarong tar mindre plats och torkar fortare, och håller sig fräsch betydligt längre. En sarong är grym till det mesta och väldigt värd att ta med!

3. Ett fullt bibliotek

En bok räcker, för den byter du sedan med andra resenärer. Eller så läser du böckerna i surfplattan istället – tar mindre plats och då får du med dig just ett fullt bibliotek!
Även kartor och guideböcker finns i online-versioner – ladda ner offline för åtkomst var du än är.

4. Kläder som inte kan kombineras

Allt som är en specifik outfit kan, undantaget någon klänning, undvikas. Ha med saker som kan kombineras med varandra. Åker du till ett varmt land räcker ofta ett par byxor och en kofta och i övrigt tunnare kläder i färger som kan kombineras hur som helst. Kjolarna och shortsen ska funka med alla toppar du har med dig – och vice versa.
För mig är träningskläderna givna i packningen men om du inte tränar till vardags så kanske du ska vara ärlig mot dig själv… Dessutom funkar det jättebra att träna barfota och i bikini och shorts!

5. Dyrbara smycken

Att sova på hotell och att kanske transportera sig mellan olika platser betyder att utsätta sig för risker. Lämna dina dyrbarheter hemma (i bankfacket/kassaskåpet möjligen).

6. En massa kontanter i lokal valuta

Okej, lite kontanter för att klara några första timmar i ett nytt land kan vara bra – men det behöver inte överdrivas. Bankomater och banker finns i princip överallt och att släpa för mycket kontanter är onödigt – inte minst om du ska till många länder under en resa.

onödig packning

7. Största kameran med alla tillbehör

Är foto ett av dina största intressen, och du vet att du kommer fota mycket på resan? Okej, ta med alla dina saker. Men annars är detta något du absolut kan lämna hemma – man kommer långt med en kompaktkamera, actionkamera eller smartphone för att fånga de spontana – och oftast finaste – semester-snapshotsen.

8. Teknikprylarna

Som sagt även ovan i kameradiskussionen – man kommer långt med en smartphone. Förutom att teknikprylar – som din dator, som säkerligen ändå bara blir liggande medan du har fullt upp med att uppleva en destination – tar plats är de också stöldbegärliga. Färre teknikprylar ger mer avslappnad semester!

Har du fler tips på saker som utgör onödig packning? Kommentera gärna!

onödig packning