Att nästan ha vardag

Alltså jag menade nog ändå inte helt att sommaren är färdig och att det är höst. Jag jobbar hårt på att augusti ska kännas som en sommarmånad. Annars blir de där riktiga höstmånaderna så långa – och hur mycket jag än älskar hösten så räcker det med september och oktober.

Men vardag! Rutiner! Livet!

Det är fint, kommer jag alltid tycka. Jag kan vilja resa massor och säkerligen kommer vi någon gång testa en längre period utomlands, men att ha en vardag som känns rätt är ändå hela fundamentet för mig. Det är den som ska skapas och utformas på ett sätt man vill ha den, och så kan man fylla på med annat på toppen. Nomad? Nej tack.

Vår vardag den här veckan består av skolstart för världens finaste snart 6-åring. Så redo och peppad, och de första dagarna med inskolning har känts toppen. Jag hoppas att det kommer fortsätta på samma spår, när skolan drar igång mer på riktigt på måndag. Tills dess fortsätter vi tugga på med halvdagar och icke-dagar. Vi drygar ut tiden med hemmahäng, lekland, kompisdejter och mini-Sats.

Stella kör sommarlov några dagar till, men spenderar sina dagar i fotbollsmundering på en idrottsplats. Hon gillar det mer än jag vågat hoppas på och har varit helt pepp på sina dagar på fotbollsskolan. Ikväll valde hon till och med att bara mellanlanda hemma och sedan sticka iväg på sin vanliga träning – och det är inte illa. Tänk vad hon orkar när hon vill – och vad roligt att hon vill!

Jag och Meja har inte så många timmar över mellan logistiken som är en aning utmanande den här veckan, men nog känns det ändå som att den tid vi har hamnar i att försöka återskapa den där sköna vardagen vi vill ha. Långa promenader, hemmafix, träning och ja – jag är så tacksam att jag ska vara hemma många månader till!

Följ mig!

Mer läsning...
April, april