Att skriva en bucketlist om resor

De flesta som gillar att resa har många destinationer de drömmer om. De där riktiga drömresmålen, ni vet. De ser olika ut för alla och där någon drömmer om mäktiga naturupplevelser ligger adrenalinstinna aktiviteter i topp hos någon annan, en tredje vill ha kulturupplevelser och skulle jag fråga min man skulle hans bucketlist om resor förmodligen vara en lista enbart bestående av snöklädda berg.

Är det egentligen vettigt att skriva ner sina drömmars resmål, om det så är i skrift eller som en mental anteckning, eller bör man välja vad man förverkligar inför varje tillfälle – vid planerandet av en ny resa?

Jag tror på kombinationen. För egen del får gärna drömresmålen ligga som en nedskriven lista – en bucket list – men inför varje chans jag har att resa är det annat än önskelistan som spelar in. Tajming, ekonomi, familjekonstellationen, behov av återhämtning vs äventyr, sällskap – listan kan göras lång.

island - bucketlist om resor

Jag har fem absoluta drömresmål, där jag inom ett halvår förmodligen bara har två återstående så då kommer det bli en uppdatering av den, och utöver det en lista med 10 sevärdheter eller mer specifika upplevelser jag drömmer om. Även där har jag checkat av några punkter på listan – men det är inte direkt av ett “check in the box”-slag. Känslan kring att förverkliga drömresmål är betydligt mäktigare än så!

Just det här med “bucket list” som fenomen såväl som drömmar pratar jag och Annika i vårt senaste avsnitt av Att resa-podden. Det avsnittet var dessutom vårt 20e och jämt tiotal betyder frågeavsnitt – så förutom diskussioner kring häftiga resmål att drömma om pratade vi om kärleken till resor rent allmänt, om vi vill bo utomlands en längre period eller inte och en massa mer.

Så här lyssnar du på Att resa-podden:

Annika skrev förresten en enormt inspirerande lista över mål – “100 mål att nå” / #100resmålattnå. Jag är övertygad om att hon kommer uppleva mer bara genom att ha den där listan med nedpräntade mål!

island - bucketlist om resorisland - bucketlist om resor

Vilket/vilka resmål drömmer du om? 

Det senaste resmålet jag bockade av från min travel bucket list var Island – därav bilderna i inlägget.

island - bucketlist om resor

  1. Jag känner ibland en tomhet när jag prickat av ett resmål på min bucket list. T ex Japan, som jag hade drömt om i 10 år. Så härlig resa men jag har svårt att hitta ett annat resmål som jag kan känna samma pepp på att åka till som innan jag åkte till Japan. Kram C

    1. Ja men faktiskt – det har du rätt i, har man inget som nästan fått plats från början så är det inte så lätt att bara byta ut. De som inte är i topp är ju faktiskt helt enkelt inte det, så svårt att bara byta ut när man fått uppleva något man drömt om så länge. Det blir intressant att se vad som händer på min lista när 5 (nu 4) minskat till 2 i mars!

  2. Jag har aldrig skrivit nån bucketlist, men det är klart att jag har en massa drömresmål! Allt som slutar på -stan till exempel, haha. Vet du förresten att jag har jättesvårt att se alla ord som du länkar, alltså de som är i nån ljust turkos nyans, jag kan inte riktigt urskilja dem från det vita bakom. Kanske jag som är färgblind, haha.

    1. Alltså, kommer bli så mycket -stan -länder för er framöver misstänker jag. Jag är inte riktigt där ännu men kommer läsa och inspireras när det väl blir.
      Åh, jag måste fixa det där med länkarna. En nyans mörkare än så, så att du ser! Jag älskar det turkosa men man måste förstås kunna se vad det står! Tack för att du säger till!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
guide-till-nya-zeeland-sevärdheter-husbil
Guide till Nya Zeeland – med husbil på roadtrip mot landets bästa sevärdheter