En dag med Everyday Stories

Tjejerna här ovan är alla del av samma bloggnätverk som mig; Everyday Stories. Vi är väl ungefär det dubbla antalet i nätverket egentligen, men de på bilden är de som var med på en härlig dag i lördags när vi efter Viking-eventet åkte ut till Sofia och Millas hoods; Ingarö. Det är en ö sydöst om Stockholm – ett fantastiskt ställe att bo på en dryg halvtimme utanför stan mitt i skärgården med havet just om knuten.

everyday-stories-6-av-7

Everyday stories samlar passionerade och inspirerande blogginlägg – stories – från bloggarna inom några av livets allra härligaste områden; hälsa och träning, god mat, outdoor och resor.

I lördags hade vi fokus på flera av områdena, och till exempel så samlades vi i Sofias kök och gjorde tillsammans mellisar med lite extra kärlek i. Flera av bloggarna skriver mycket om mat och gör otroligt snygga – och lika välsmakande – rätter, inte minst med rena råvaror och fräscha smaker utan socker eller tillsatser – så de fick dela med sig av sina kunskaper till sådana av oss (som jag) som gör liknande saker men möjligtvis med mindre variation och inte fullt lika mycket engagemang i upplägget. Filippa på Matkreation och Annika på Clean Eating by Annika till exempel – sådana stjärnor på inspirerande nyttigheter!

everyday-stories-2-av-23  everyday-stories-11-av-23

Själv är jag desto starkare på att göra grymma smoothies, och i sällskap av Fitness & Hälsa-Karin, Coach Milla, Johanna Cook och Emma / PT by Emma (som för övrigt är en stark inspiration för mig till riktigt häftiga och härliga resor) gick vi loss med bär, pulver och annat och gjorde ett gäng goda smoothies och smoothie bowls. Smoothie bowls är lite tjockare smoothie som passar bäst att äta med sked, och som med fördel pimpas lite extra med olika topping för att bli extra inbjudande.

smoothie-1-av-1 everyday-stories-3-av-23 everyday-stories-6-av-23smoothie-bowl-6-av-10

Vi snackade förstås en massa om allt från fotografering till bloggande i stort, och lärde varandra tips och knep för att ta bättre bilder och annat. Det är ju så med bloggande att det faktiskt inte är bara ”att skriva lite”. Man ska ha något att skriva om, skriva på ett inspirerande – och gärna personligt – sätt, fotografera, redigera, publicera och sprida. Det är inte konstigt att många gör det som heltidssysselsättning! Jag nöjer mig med att ha det hela som hobby – men en otroligt kreativ och rolig sådan!

everyday-stories-12-av-23 everyday-stories-7-av-23 everyday-stories-10-av-23

Givetvis klämde vi in ett träningspass också. Sofia är PT liksom flera andra i sällskapet, och körde ett härligt pass med oss bredvid vattnet. Underbar inramning!

everyday-stories-2-av-6 everyday-stories-3-av-6 everyday-stories-6-av-6

Jag åkte hem från träffen med en massa ny energi och inspiration – och sedan träffade jag upp några av tjejerna för en god middag på favoriten Ljunggrens på söder och njöt av roligt snack och en grym sushi/sashimikombination. Hur fin lördag?

snapseed-29.jpg