Julbord på Siggesta gård

Jag pratade med några vänner om att jag och Henke ville bjuda våra föräldrar på julbord, för att kunna äta riktigt bra julmat utan att behöva laga massor hemma. Julfirandet inföll i år som bekant långt före julafton – och vi var inte sugna på att ha en massa rester hemma i kylskåpet efteråt – men framför allt så kändes det som att vi på ett julbord kunde få en riktigt härlig känsla. Julkänsla, lyxkänsla! Och mättnadskänsla…

Det tips jag fick då var att äta julbord på Siggesta gård – en bondgård/herrgård på Värmdö ett par mil utanför Stockholm. Jag fick höra att det kanske inte är det allra mesta eller flådigaste julbordet i matväg – om än supergott – men att det verkligen är mysigt och har helt rätt stämning och står ut i den dimensionen.

Den beskrivningen stämde otroligt bra!

julbord på siggesta gård

Siggesta gårds julbord är verkligen hur mysigt som helst. Det är inte en enorm restaurang utan känns litet och intimt, och jag kan intyga att det är populärt bland folk i Stockholm såväl som långväga gäster. Jag vill inte hänga ut de i Sverige som kanske behöver sin privata sfär mer än någon annan, men kan väl sträcka mig till att just innan oss var a-kändisarna av a-kändisar där. Well.

Maten var superbra! Utbudet går inte att jämföra med Tyrols häromdagen, men ändå saknade jag ingenting heller på detta julbord på Siggesta gård. Dessutom var allt gjort med så fin finess, och finns alla klassiska rätter så är det det lilla extra på en del saker som gör att det sticker ut från ett allmänt julbord. Till exempel fanns små delikatesser i glasburkar – som gubbröra samt bakat ägg med krasse, och jag tyckte även att saker som friterad matjessill med dill och limemajjo, pepparotscheesecake samt Siggestas egna hemmagjorda korv var härliga inslag som gav det lilla extra. Som den dalkulla jag är så är det också ett måste med äppelmos till skinkan, och jag tar med mig att en chutney på russin, äpple och kanel var ännu godare!

julbord på siggesta gård julbord-siggesta-gard-15-av-29 julbord på siggesta gårdjulbord-siggesta-gard-22-av-29

Full pott till Siggesta gårds julbord med andra ord – hit lär vi komma tillbaka, tippar jag!

julbord-siggesta-gard-21-av-29
Julmust! 

Följ mig!

Mer läsning...
Våffeldagen, Blue Yokohama och 50 shades of Grey