Godmorgon Kungsholmen, Stockholm – och ett nytt poddår!

Idag har jag inte vaknat hemma utan med utsikten ovan – mot Kungsholmsgatan, för jag vaknade ståndaktigt i en fantastiskt skön säng på Clarion Hotel Amaranten. Jag och Annika checkade in där igår på seneftermiddagen, och har spenderat en lång kväll med poddande, en natt i ett tyst rum i en mjuk säng med overkligt fluffiga täcken och en morgon med god frukost och lite ytterligare poddsnack. Vi spelade in ett tidigare avsnitt av podden på Amaranten och är jätteglada att samarbetet fortsätter och att vi kunde göra så även igår, och nu då också med övernattning. Igår hade vi besök i vår fina juniorsvit av Mattias Varén som har en så rolig titel som “reseekonom” på Forex Bank. Vi känner honom lite sedan innan då han också var den som var med i alla avsnitt av Aftonbladets webb-TV-program Out of office där jag och Annika medverkade i flera avsnitt. I podden var han med för att prata om resa och ekonomi – allt ifrån hur man kan/bör spara, hur man kan tänka kring prioriteringar, hur man kan resa mer budgetsmart under resan och sätt att tänka efteråt. Han är verkligen expert på det området!


Efter avsnittet gick vi ner till en av hotellets restauranger, den som är mer en bar med mindre bar-rätter; Tap Room – men fick uppleva det som snarare brukar benämnas gastro-pub. Maten var av så otroligt bra klass, med fantastiska smaker – och rätter presenterade på ett otroligt vackert sätt. Jag ska berätta mer om både Amaranten och Tap room i separata inlägg så ni kan få ännu bättre koll på dem, för de är verkligen värda att tipsa om.

Sedan kröp vi ner i sängen, lutade oss tillbaka och spelade lätt dästa in ytterligare ett avsnitt med lite tillbakablickar på 2016, vilket känns rätt som årets sista avsnitt. Skön framförhållning inför våra respektive julresor – i vanliga fall spelar vi in mycket närmare i anslutning till avsnittssläpp.

Flera avsnitt och en himla lyxig natt i all ära – men förutom det, och konstaterande att vi just passerat ett år med podden (tjoho och grattis till oss!), så tittade vi förstås mycket framåt. Det har varit så himla roligt, och även gått så bra, med podden så vi har verkligen inga planer på att göra något annat än att fortsätta gasa. Vi har jättemånga idéer och uppslag som vi ser fram emot att jobba vidare med! Ni kan se fram emot nya avsnitt varannan vecka 2017 precis som under 2016, med nya ämnen såväl som andra roliga inslag.

Men nu – en dag i stan med Meja som jag ska träffa upp nu på morgonkvisten utanför Henkes jobb.

Följ mig!

Mer läsning...
Cork vinbar gamla stan stockholm
Cork vinbar i Gamla stan