Intensiv vecka, att äga 40 och att fira en högtidsdag

Nu sitter jag här den här lördagsmorgonen, och tänker dels på kvällens festligheter, dels på veckan som gått och lite på nästa veckas utsvävning.

Veckan har gått i ett, och den som bestämt det allra mest är Meja. Någonstans tänkte jag att det där med 14-månaders som klättrar på väggarna väl ändå egentligen är mest en inställningsfråga, och att vi skulle kunna njuta sluttampen av vår ledighet ihop mycket hemma. Större och härligare hus att hänga i, vilja att sitta på golvet och leka om det krävs och så vidare – men nej. Meja är nöjd hemma ungefär en kvart, och sedan gäller det att göra något. Så, den här veckan har vi varit på flera olika öppna förskolor och mini-Sats flera gånger om dagen. Bästa hiten!

I övrigt har vi åkt omkring en hel del och handlat och preppat inför kvällens fest. För, ikväll smäller det! Jag måste börja äga det här, så även om det känns märkligt och nästan tar emot att säga så fyller jag 40 om några dagar, så ikväll anländer ett 50-tal vänner och fyller huset med (förhoppningsvis) glatt partyhumör och dansskor på. Det kräver sina förberedelser, men känns ändå helt rätt – ska det firas så ska det! Och det ska det!

Till familjefirandet på söndag med barn, föräldrar, svärföräldrar och (några) syskon är catering beställt, så det ska sköta sig självt hyfsat tänker jag. En helg av festligheter! Själva födelsedagen infaller dock på tisdag, och då gör jag helt annat. På måndag eftermiddag åker jag och Henke till London, så min dag får firas där. Nu kommer dock Henke jobba… så jag får roa mig själv – men jag klagar inte. Hellre skapa min dag själv i London än hemma, där jag ju redan då blivit rejält firad av både familj och vänner. Så på tisdag käkar vi frukost ihop, och sedan är min plan att träna och sedan ta mig till Kensington Court och gå på en äkta afternoon tea. Det har jag aldrig gjort förut, så det känns värdigt som lunchupplevelse på min 40-årsdag! Jag har inte gjort den mest överambitiösa researchen någonsin, men hoppas att Milestone Hotel som jag bokat på ska leverera. Att det ligger nära Hyde park och då kan ge en lång promenad tillbaka till hotellet vid St Pauls Cathedral kan nog passa rätt bra så jag får ner alla kakor ordentligt och gör plats för nytt – för på kvällen blir det drink och riktig finmiddag på något ställe som ännu inte avslöjats för mig. Får jag tid emellan så hoppas jag hinna några timmar på hotellets spa. Fint upplägg, visst?

Men nu – dags att ta tag i det sista fixet. Ståborden ska monteras och dukas, DJ-båset ska fixas lite till, bord ska bäras ut, marshallhållare ska monteras, pingisbord tas fram, snittar förberedas och den röda mattan rullas ut. Vi har att göra – håll tummarna för en rolig fest ikväll!

Följ mig!

Mer läsning...
familj barn
Min bästa uppfostran