En blogg jag börjat läsa på slutet är Sandra Beijer – vilket kanske är lite märkligt med tanke på vår ålders- och livsskillnad, men hon är himla duktig alltså. Både på att leva gott och att resa roligt – och att inte konstla till det i sitt bloggande. Idag inspireras jag av henne och låter min hjärna vila inte bara till Gift vid första ögonkastet på TVn (kollar ni? Så roligt program som nu börjat i ny säsong) utan med en tisdagslista från hennes blogg.

Tre saker du älskar:
1. Att få massage. Jag behöver en nu, efter att ha fått någon märklig låsning i höften typ – men det är iallafall snäppet bättre  efter gårdagens yoga. Jag skulle kunnat svara yoga istället.
2. Skatteåterbäring. Boka resa? Eller nej… det blir nog bidrag till möblemang till Åre-lägenheten
3. Smoothie gjord på hallon, lakritspulver, banan och kokosmjölk.

När grät du senast?
Jag har rätt nära till tårarna för tillfället, och har haft ett tag. Jag tror att sömnbristen sitter rätt djupt i mig, och att jobbet det är att ha barn känns rätt rejält mellan varven. Fast, jag vet inte om jag släppt fram det på länge, ändå? Alltid något. Vi sover helt okej nuförtiden, oftast.

Vad skrattade du åt senast?
Igår när jag fick förstå varför Max gjort så stor sak av klasskompisens pappas hjärnskakning – som han pratat om flera gånger som att “jag tror inte att han kan leka idag”. Vi gick dit och på vägen frågade Max med rädsla; “Men hjärnskakningen då – smittar inte den?”. Älskar när man får en plötslig inblick  i barns hjärnor!

Har du en bra hårdag?
Men vad kul att du frågar – har klippt mig idag faktiskt. En decimeter nästan! Jag blir sällan nöjd direkt hos frisören, men idag kändes det riktigt skönt att kapa lite längd.

Säg något fint du funderar på?
Att vi har det så himla, himla bra i Sverige, med barnomsorgen som gör att vi kan jobba oavsett kön och antal barn och vara säkra på att våra barn tas väl omhand. Mejas inskolning gick bra om än inte som tåget, men den här veckan börjar en ny vardag etablera sig på riktigt. Jag njuter kanske inte av att lämna henne, men jag njuter av att gå till jobbet – och att mötas av ett barn som lyser upp när hon sedan ser mig vid hämtning (den tiden är redan förbi med de andra).

Ditt livsmål?
Att vara nyfiken, våga och vilja – och göra allt för att ha så roligt det går längs vägen från start till mål.

Beskriv rummet du är i?
Stort, luftigt och hemtrevligt (men skulle behöva en ny matta) – med en stor soffa som det inte går att sitta upp i. Det gör inget – för jag trivs med att ligga ner i hörnet av den och blippa lite på tangenterna.

Var vill du vara om sex år?
Här. I en annan soffa, men på samma plats – och med väldigt många andra platser med mig i minnesbanken.

En sak du önskar dig?
En riktigt god natts sömn. Över 7 timmar och jag är i himmelriket. Pretty please?!

Det senaste du åt?
Smoothie med mango, banan, ingefära och kokosmjölk – inte lika bra som den jag gör 9 gånger av tio (se fråga ett) men helt ok.

Hur blir din sommar i år?
Fokus på Sverige, så väder oklart – men jag ser fram emot sköna dagar hemma vid poolen, gräs mellan tårna och insjöbad i Dalarna, aktiva dagar i Åre (där ny lägenhet är redo att flyttas in i, tjoho!) och lugna dagar på Västkusten.

Vad gjorde du för exakt fem månader sedan?
21 oktober – såg oerhört vackra vyer, en dam göra färsk citronjuice under hög sång och Dolce Gabbana fota reklamfilm på Capri. En av 2016 års bästa dagar!

Kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg?
Jag har så mycket kvar att skriva om alla ställen jag varit på i år – Bali, Kapstaden, London. Och så vill jag berätta om en rolig bokning jag gjort till oktober! Men… vi får se. En sak i taget, och luststyrt. Apropå det sista har jag ett utkast om det som legat länge – kanske borde publicerats?

Vad är viktigt i ett förhållande?
Att man på riktigt tycker om att vara med varandra, och att man respekterar den andra till 100%.

Vad är viktiga egenskaper hos en partner?
För mig? Trygg, snäll, nyfiken, aktiv, rolig, sympatisk.

Vem kysste du senast?
Haha, min man förstås!

Har du något onödigt du gör?
Eh, ja? Var ska jag börja?

Vad är det sämsta med denna vecka?
Att vi verkar ha svårt att få ihop schemat till en rolig inbjudan jag fått till imorgon kväll. Gå själv på leklandsinvigning med barnen? Hm.

Vad ska du göra i höst?
Jobba,  cykla mycket mountainbike, resa till fjäll och västerut.

Vad har du i ditt kylskåp?
Jag har tre små barn så den är förstås full – både av riktiga råvaror och massa halvfabrikat. Det som det aldrig tummas på är många liter mjölk åt de små och mörk choklad åt mig.

Följ mig!

Mer läsning...
nacka strandpromenad svindersviken
Strandpromenad Svindersvik – en promenad längs vattnet i Nacka, och brygghuset