Vårens weekendresor, att kunna köpa fler resor – och mina vårplaner

Det närmar sig slutet av mars, och högsäsongen för weekendresor har infunnit sig. Dags att boka en spontan weekend och möta våren i sydligare delen av Europa med andra ord! En weekendresa är verkligen ett sätt att maxa semesterkänslan på kort tid, och jag älskar känslan av att möta grönska lite längre söderut, när knopparna fortfarande i Sverige kämpar för att ta sig fram och tonerna är mer grå än skirt gröna.

Mina bästa tips på weekendresor? 

För mig ligger Palma högt i topp, kärleken till London ökar konstant och Nice på franska rivieran är galet mysigt. 

Missa inte vårt avsnitt om weekendresor i Att resa-podden, där vi pratar massor om alla bästa städerna i kategorierna klassiker, nya klassiker, budget och trendande destinationer. Där hittar du allra mest maxad inspiration till weekendresan!

Hur får man råd?

Har du inte turen att just ha fått ett positivt skattebesked – som jag förstås tycker ska gå direkt till reskassan – så kan jag tipsa om att ha koll på flygförseningar du råkat ut för. I senaste avsnittet av Att resa-podden så sponsrades vi av RefundFlight. Det är en så himla smart tjänst – jag är helt hooked! De erbjuder juridisk hjälp för att få lagstadgad ersättning vid förseningar eller överbokade/inställda flights. Så har du råkat ut för det finns pengar att tjäna! Man kan ansöka om hjälp med ärenden som är upp till 3 år (!). Betalar gör man bara om man får tillbaka pengar från flygbolaget (vilket kan handla om upp till 600 Euro/resa), och då i en procentsats av det man får tillbaka. Snacka om win-win – enklare blir det inte att få tillbaka pengar man har rätt till efter förseningar. Sa jag direkt in till reskassan?

Jag kan också passa på att tipsa om att kolla in Norwegian som jag gick in och kikade runt hos efter att ha fått mail om rea. De har helt galet många prisvärda biljetter just nu (för april-maj, boka före 27 mars). Berlin från 200:-, Prag, Barcelona, Bergen och en hel massa andra städer för 3-400:-. Själv blir jag bra sugen på Edinburgh eller Amsterdam, som båda är ställen jag sett alldeles för lite av.

Mina vårplaner

Fast, för egen del väljer jag annat i år. Jag är inte mätt på skidåkning än, och jag inleder april med en helg i Åre med två av mina närmaste vänner. Det ska bli så enormt kul att åka med dem, och uppleva vårvintern i Åre. Jag har hört mer om den än jag sett med egna ögon.
Sedan väntar Trysil över påsk med familjen. Så… jag struntar i att möta våren i Europa, och förlänger vintern i norr istället. 8 skiddagar kvar på säsongen – det känns helt rätt för mig i år. 

Sen blir det däremot världens mest maxade weekendresa, när vi i maj åker till New York. Peppen inför det är total!  

Följ mig!

Mer läsning...
Maten på Boquerian Åre
Boqueria Åre – en recension om Åres nykomling