Bloggpris, gala, barnkalas och villasommar

i fredags var jag på Sheraton hotel på resebloggbranschens stora gala ”Travel blog event” som Travel & Lifestyle ligger bakom. Det var där jag förra året vann ett helt magiskt pris som ”Most inspirational blog 2016” vilket tog mig till valfri destination i världen med Qatar airways, vilket gjorde att jag i februari i år kom till Kapstaden. Priserna är med andra ord magiska, och på galan är alla resebloggare (som inte är på resande fot eller har andra väldigt bra anledningar) med. Det är med andra ord en kväll full av reseboost, för resediskussionerna är många och inspirerande och mina branschkollegor är klart härliga.

I år var temat för kvällen ”video”, för rörlig bild är något som kommer enormt stort. Jag har själv inte fastnat helt som konsument utan gillar att ha ett sinne fritt vilket betyder att läsa och titta på bilder eller lyssna på podcast – jag har inte bandbredd i livet till att kolla på bild och lyssna samtidigt vilket film kräver. Däremot lyssnar jag på trenderna så jag och Annika har en youtube-kanal som går under Att resa (prenumerera gärna här), och så delar vi på Facebook där vi får betydligt bättre spridning – dels på vår Att resa, dels på min egen Livet från den ljusa sidan. Se till att in och gilla båda sidorna!

Med andra ord byggde de flesta priserna på rörlig bild, och jag är oerhört glad att jag fick ett otroligt fint pris! ”Master of Facebook video”, med motiveringen ”As one of Swedens most reliable travel bloggers, she delivers high quality content in any channel, through blog posts, instagram, podcast än Facebook videos”. Galet kul!

Övriga pristagare var pris för bloggar och film var Dryden Traveler’s Edition (för sin Youtube-kanal som har riktigt bra kvalitet), Rania från Rowan Tree (foton, och på riktigt kolla in dem – magiska!), och coola Evelina Earth Wanderers (för ”Explorer of the world”). Utmärkelser för instagram fick Veera Bianca och Norrskenet. 

Priset denna gång är en resa till Polen – men jag har ännu inte djupdykt ännu i vad det egentligen var och vart så det får jag återkomma om. Det snackades iallafall aktivt eller en tidig start på skidsäsongen – var gör man sådant i södra Polen? Intressant.

Innan eventet sågs vi på Scandic Continentals härliga takbar, och så hängde vi runt i Stockholm och gjorde uppdrag. Kvällen var ljuvligt fin – underbara sommar!

Från Scandic – bild tagen av Helena/Freedomtravel och förutom mig och Peter från nämnda Freedom så är det Christian/Matochresebloggen.

Lördagsförmiddagen inleddes hemma med familjen, och sen drog jag och Meja in till stan för ytterligare resebloggshäng. Eller, hon sov, vilket var välplanerat – för jag njöt en grym brunch (cafébrunch med beställning från meny på HoBo hotell. Jag ska berätta mer om själva brunchen senare, men såhär bra hade vi det iallafall.

En brunchande liga resebloggare; Helena och Peter/FreedomTravel, Christian/Matochresebloggen (som jag lånat bild av), Daniel/dryden och Lina/LinizTravel.

Sedan har det varit totalt hemmafokus, och jag kan ha sagt det innan men lediga dagar som dessa med runt 26 grader i luften så har jag inte behov för något annat. Vi har käkat frukost ute, badat, fikat, spelat handbollscup ute (Stella), grillat, planterat jordgubbar och kryddor, käkat vattenmelon i skuggan – och inte minst har Stella haft poolparty för 8 kompisar halva lördagskvällen. Livat och mysigt värre.

Gullregnsperioden – älskar den!

Nu är det dags att dra, även i eftermiddag är det handboll för Stella på välkända Eken cup. Max ska till en kompis men vi övriga gör oss redo för en svettig eftermiddag på sportfältet.