Godmorgon midsommarvecka!

Är det inte galet att den är här redan? Men det där med tid som går fort, inte minst om våren (snarare än i november) känns ju lätt uttjatat att prata om.
Det är iallafall svårt att ställa om i arbetsläge igen efter en helg som verkligen gav mersmak på semester. Det är fortfarande mycket att göra på jobbet i ett par veckor till, men det känns som att dagarna är gjorda för att sitta i en loungig möbel någonstans och titta ut över lekande eller badande barn, karaffer med saft eller stora fat med vattenmelon och jordgubbar. Och regnande guld.

Midsommarvecka betyder dock kortvecka, och jag ser så mycket fram emot vår helg på vännernas landställe. Mat och annat detaljplaneras i detta nu, och efter många år ihop vet vi att vi har ett upplägg som levererar.

Apropå leverera så är ett av mina bästa resehack också ett som går att applicera på en gemensam långhelg med flera familjer på ett landställe. Vi köper mat via Mathem (tidigare sponsorer av podden), vilket är galet smidigt. Att adressen man ska vara på finns med i körschemat är förstås en förutstättning, men numera inkluderas många skärgårdsadresser i Mathems utbud. Det är perfekt att inte behöva stressa med handling när mataffärerna är som mest välbesökta, och vad som ska handlas kan planeras och kompletteras i inköpslistan online till nära inpå leverans. Så smidigt!

Själv ska jag som sagt jobba i tre veckor till, denna inkluderat, men den här veckan blir inte kortvecka bara tack vare midsommar. Med kort varsel har jag bokat ett dygn på Kolmården åt mig och Stella. Vi har aldrig varit där innan, mest för att barnen inte visat så stort intresse för den typen av djur. Däremot älskar de att åka snabba åkattraktioner, och jag har inte någon lust att betala en dyr djurparksvistelse och sedan spendera tiden vid karuseller och berg- och dalbanor. Noggranna diskussioner hemma under några veckors tid nu har visat att Max lätt skulle välja Grönan före Kolmården om valet stod mellan dessa två, medan Stella har sagt att hon verkligen vill itll Kolmården. Vi bestämde oss därför för att dela på det, och jag är jätteglad att jag och Stella ska ha lite kvalitetstid ihop bara vi två. Boendet blir i tält på “savannen” på Kolmården, då jag bokat in oss på deras “Safari camp”. Superspännande!

Den blir med andra ord en riktigt varierad vecka, denna midsommarvecka, med aktiviteter från jobb till djurpark, tältboende och landet-boende, kompishäng och fortsatta fotbollsskoletransporter och andra logistiska utmaningar. Härliga tider, midsommartider!

Följ mig!

Mer läsning...
Godmorgon från Åre!