Drömmen om en träningsresa till Portugal

Jag är som jag sagt rätt många gånger nu mer än nöjd att vara i Sverige hela sommarsemestern. Inte bara är Sverige fint och njutningssamt på alla sätt (utom möjligen viss värme), utan inte minst finns många andra tillfällen under året då jag tycker att resor ger ännu mer. Värme när det är kyligare i Sverige är extra härligt och ger energi när man som mest behöver den. I en mellanperiod som oktober till exempel kan man alstra energi så det räcker in till de riktiga vintermånaderna – och det är en period då man lagt sommaren bakom sig sedan rätt länge och är extra sugen att få en dos sommar.

Just i oktober ligger också en härlig träningsresa till Portugal som jag vill tipsa lite extra om – den som mitt gym True Workout kör ihop med kunniga Lifestyle travel – en resa till Sesimbra 15-22 oktober. Att åka på en träningsresa har varit en dröm för mig så länge, och den här resan tilltalar mig på så många sätt! Och förstås roligast av allt – ni kan hänga på! 

Stället – Sesimbra, Portugal

Jag har aldrig varit Portugal – och jag har heller aldrig mött någon som varit där och hört mig säga det som inte höjt på ögonbrynet för att i sekunden efter upplysa mig om vad jag missat. Portugal lär vara ett helt fantastiskt land med vacker dramatisk natur och kustremsa – och inte minst god mat. En kombination som ger ett land som minst sagt ett måste att besöka.

Sesimbra, där denna träningsresa till Portugal håller hus, är en liten fiskeby ca 45 minuter från Lissabon just på gränsen till den vackra nationalparken Parque Natural de Arrábida. Stranden ska vara superfin med vit sand och turkost vatten, inramat av ett gammalt slott på ena sidan. Det, och och arvet som fiskeby som gör att det ligger massa restauranger vid vattenkanten som serverar grym seafood, gör att stället är väldigt populärt med mycket folk på sommaren – men desto mer luftigt (men förstås fortfarande lika vackert) i en månad som oktober.

Tidpunkten – 15-22 oktober

Just i gränsen mellan höst och vinter ligger just denna träningsresa, och Portugal är fortfarande varmt – men långt ifrån så hett som det kan bli under sommarmånaderna. Portugal är ett av de varmaste länderna i Europa med grader som ofta stiger över 40 (!) om somrarna. I oktober är medeltemperaturen runt 22 dagtid och 15 på natten. Helt lagom för en träningsresa, med andra ord.

Träningen

Jag har kört träning med True Workout sedan i mars, och om mina resultat skrev jag i ett inlägg om mina tankar inför AIM Challenge. Jag är faktiskt rätt imponerad själv… haha. True Workouts träningsfilosofi har avstamp i upplevelsebaserad träning. Man vill att träningen ska vara rolig, samtidigt som den ska vara utmanande och funktionell. De vill att man ska känna att fysiken inte är en begränsande faktor till att få uppleva allt som livet och världen har att erbjuda. Det är därför de har mycket av sin träning utomhus hemma, med gym och gruppträning inomhus mer som komplement. Min träning med True Workout har varit mycket med fokus på helhet, och känts ganska crossfit-lik. Allround, funktionellt – men med stort fokus på teknik och på det jag vill uppnå såväl som det jag motiveras av och tycker är roligt.

Med andra ord är det vad träningsresan till Portugal också har fokus på – att blanda utmaningar och träningsglädje med upplevelser, oavsett vilket utgångsläge du har. De pratar själva om effektiv träning som ska ge resultat redan på plats, men ett schema med gott om tid för egen reflektion vid pool och på strand såväl som under vandring och cykling. Utöver det föredrag och löpskola – och en massa god mat och annat som jag gillar på mina resor.

Att man om man åker med på resan inleder redan innan avfärd känns väldigt True Workout. När jag nu tränat med dem har man verkligen noga tagit reda på min utgångspunkt från flera olika aspekter, och det är så man gör inför resan också – med möjlighet till att göra en hälsoprofilsbedömning innan man åker för att man ska kunna få en personlig plan just för sig själv som man jobbar utifrån både under resan och efter.

Sälllskapet

Exakt vilka som kommer hänga med på resan i övrigt vet jag inte, men säkerligen ett gäng härliga människor som vill ha bra träning och en härlig upplevelse i Portugal. Och förstås – jag, Fantasiresor-Sofia och Resfredag-Annika. Det vore med andra ord så otroligt kul om också du hänger med och tränar med oss på stranden i Portugal! Rabattkoden ”attresa2017” ger 350 kr i rabatt, och anmälan görs hos Lifestyle travel.

>> Läs mer om resan hos Sofia
>> Läs mer om resan hos Annika
>> Läs mer om min träning med True Workout här

Sugen? Häng på! Mer “vagabondform” blir det inte!


Den allra första bilden är tagen av Sofia/Fantasiresor i Sagres, och den allra sista bilden är också hennes. Tack för lånet!
Alla andra bilder har min True Workout-PT Anki fotat i Sesimbra förra veckan när hon var där och rekade inför True Workouts träningsresa till Portugal.

Det aktuella blogginlägget är en del av ett långsiktigt samarbete med True Workout. Orden, träningsresultaten, resesuget och åsikterna är som vanligt mina egna. 

Följ mig!

Mer läsning...
Samariaravinen - en mäktig vandring på Kreta
Samariaravinen – en mäktig vandring på Kreta