3 semesterprylar i mina tankar

Jag kan inte låta bli, utan måste skriva några ord om några semesterprylar som jag tänker på eller uppskattar lite extra i år.

#1 Walkie talkie

En riktigt bra walkie talkie är en fantastisk leksak för barn i våra barns ålder (de är 6,5 och 9). Stella och Max som egentligen varit riktigt fina kompisar från början och sällan bråkat särskilt mycket har det senaste halvåret varit i en betydligt sämre fas (för man kan väl hoppas på fas?) – jag tror att anledningen är att Stella börjar gå mot tweenie medan Max inte alls lämnat 6-årsstadiet ännu – så nu inför semestern behövde vi hitta nya saker för dem att förenas kring. Båda önskade nya walkie talkies, för någon bra sådan har vi inte haft på några år, så ett sådant inköp fick det bli. Vi köpte riktigt bra varianter för runt 400:- på Clas Ohlson och det var en riktig hit. Inte bara har de koll på varandra vilket betyder att de kan ge sig ut mer här i sommarstugeområdet i Halmstad, utan de har hittat gemensamma lekar runt dessa grymma semesterprylar. Dessutom kan vi låta dem ge sig iväg på lagom avstånd mer när vi kan kommunicera lite med dem. Win-win!

#2 Apple watch

Jag kan inte slå det här ur mina tankar. Jag vill verkligen ha en Apple Watch! Begäret har vuxit fram under en period, och snart kan jag inte stoppa det längre. Visst förstår jag att en apple watch egentligen inte är något nödvändigt, men jag ser framför mig en del saker som jag – som lite teknik- och statistikfreak – kommer gilla.
1) Träningsklocka. Jag älskade mitt aktivitetsarmband som är trasigt numera (Jawbone Up) och det fick mig verkligen att röra mig mer. Numera kollar jag stegstatistik i min telefon, men den registrerar inte när telefonen ligger i vagnen vilket stör mig. Dessutom vill jag ha mer koll under cykling, löpturer och promenader – för att jag går igång på och motiveras av den typen av statistik.
2) Kunna lägga bort telefonen. Jag försöker aktivt lägga bort telefonen ibland, för att inte störa min omgivning. Det innebär ju dock att jag ibland även missar viktigare saker som mess, samtal och annat, och någonstans finns alltid behovet att ha telefonen nära. Dessutom har jag en iPhone plus, vilken är stor (som jag älskar) så jag gillar tanken på att oftare kunna lägga bort den men ändå ha koll – förhoppningsvis på ett sätt som stör övriga mindre än att plocka upp mobilen.
3) Alltså den är ju snygg… jag tycker det. Inte minst med läderarmbandet nere till höger i bild. Det jag tvekar på nu är vilken typ av sportband jag ska ha – för det är ju funktionen jag också verkligen vill åt. Svårt! Det lutar åt guld-urtavla i 38 mm men då är den inte lika snyggt till vitt band som jag tror mig gilla mest. Alltså… beslutet?! Hjälp!

Alltså, vad ska man ha? Dessutom inte säker på 38 vs 42 heller… se överst till höger.

#3 Fotbollsmål till barnen – rebounder och homegoal

Idag skrev Milla ett inlägg om aktiva barn och om fotbollsmatcher ihop familjen, och det är något vi också älskar. Max har länge nu varit helt frälst i fotboll och det tränas finter och skott konstant. Ett av sommarens bästa köp hemma hos oss är ett mål som heter Rebounder från Stiga. Det har ett nät där bollen studsar tillbaka – och det med kraft – och man kan ställa in i det i olika vinkling och kan använda till handbollskast, fotboll, tennis – ja allt möjligt. Superkul tycker alla, och jag kan bara tänka på alla timmar jag spenderat mot väggen hemma i mina föräldrars hus som barn och hur detta hade varit roligare. Målet som är 150*150 upplevs som riktigt stort (och är det vi har hemma), men även 100*100 är kul. Som mer vanligt mål hemma har vi ett i trä från Homegoal, storlek senior (som ändå inte är jättestort). Det är som hemgjort men att någon annan gjort jobbet åt en, och känns gediget om än inte proffsigt.

Halmstadsstuge-tomtlek. Funkar utan mål – men å andra sidan ligger fotbollsplanen just här bredvid, en sån lyx i Max värld!