Ett dygn på Vindö

Vi var som sagt lite oroliga över hur vi skulle tackla smutstvättsberg och packningskaos hemma med bibehållen semesterkänsla, och när vi såg väderleksrapporter och visste att inbjudan från bästvännerna på Vindö är i princip stående så tog vi ett snabbt beslut. Istället för att packa upp helt packade vi om och drog på lördagens seneftermiddag iväg för ett dygn i skärgården. Och vilket rätt beslut det var!

När vi anlände var picknickväskor packade för en solnedgångsmiddag åt barnen på klipporna vid havet. Vi vuxna ömsom servade, ömsom njöt – och även om det med en 1,5-åring kan vara rätt trixigt så gjorde vi huvudsakligen det sistnämnda. Hon har sin vilja, Meja, och vissa dagar är ilsknare än andra som för allra flesta i den åldern, men på det stora hela är det rätt lätt med henne ändå. Hon är försiktig och förnuftig, och jagandet den här sommaren har varit betydligt mindre än jag på förväg ställt in mig på.

Vi åt också lite förrätt i samma veva. Ibland kan det bara inte bli lyxigare än exakt såhär…

…vilket vi allra mest hade den här utsikten att tacka för, förstås.

Meja tog ett dopp på ren inspiration (hon gillar det där med att bada, och har det ordet som numera mest använda efter “mamma” även om också Pippi och “min” ligger högt i topp), och Stella efter mycket vånda men starkt triggad av viljan att agera planethjälte efter att ett sugrör åkt i vattnet.

Sådana här kvällar, alltså.
Vid 8-snåret var vi inte ett dugg mätta på utsikten, och vi vuxna inte heller på mat – så då knallade vi hemåt igen och landade i huset för att kunna lägga de minsta och tända grillen. Middag på altanen och nattsudd i utesoffan under ett gäng filtar och en klar himmel avslutade en grymt fin semesterkväll.

Idag vaknade vi till ett mulet Värmdö, men det ordnade upp sig lagom till att vi vaknat till ordentligt och vi återvände till ungefär samma ställe igen för bad och strandhäng. Lilla stranden bredvid stranden var ledig så vi hade mysigaste lilla viken för oss själva… lyxen!

Och så har vi landat hemma i Nacka igen, lagom till eftermiddagsbad och kompishäng för Stella som maxar järnet de dagar vi är hemma, vilket även innebär nattgäst inatt. Jag tror de är nöjda med hur sommarlovet artar sig… och vi med! Semesterkänslan är bibehållen, och nu är vi sugna på några dagar hemma med en å ena sidan lugn agenda och å andra sidan rätt intensiv – det finns saker kvar som måste handlas och packas, och det är inte så lite utmanande att få till precis allt innan flyttlasset går.

Följ mig!

Mer läsning...
För ett år sedan – ett år, ett annat liv