Att mellanlanda för hemester

Efter en hel dag i bil, nästan iallafall (tack och lov att jag hann med både promenad och träning imorse samt en timmes roligt bad med barnen inne på spa-t innan så att dagen ändå känns som att den existerat), har vi landat hemma i Nacka.

En så glamourös bilresa med tillhörande stopp på smultronställen idag… eller inte. Dessutom för många stopp för oss; lunch, kisspaus, glass (bilden), middag. Alltså?! Det var köbildning både vid Uddevalla och Eskilstuna och hela resan tog cirka evigheter. Stackars tappra barn.

Det är klart skönt att börja slänga in grejer i tvättmaskinen, men lika skönt som det är så är jag rädd för semesterkänslan. Den vi kände igår kväll (se översta bilden) osv. Kommer den försvinna nu? Det är ju inte direkt så att vädret ska leverera heller, så det finns risk för att känslan kommer gå mer mot vanlig vardag snarare än sköna semesterdagar. Hemester… Hur gör man egentligen? Troligtvis är det inte genom Suits på TV-n, en dator på min mage och en smoothie i handen iallafall – för det är total vardagskväll här hemma – men just ikväll är det inte fel.

Hemma i lilla trädgårdslandet ser salladen (höger) klart sorglig ut medan myntan (vänster mitten) frodas rejält. Försöker även odlingarna säga mig något om hur semesterkänsla bör förvaltas?

Hemmet är överröst av möbler till Åre-lägenheten, med sängar, soffa, bord och en massa kartonger ståendes här och där, men ändå var känslan att det var så fint hemma på alla sätt och vis. Vi har haft folk i hemmet nästan hela tiden när vi varit borta, och det är verkligen ett av de bästa resehacken som finns. Här finns förutom ett fint städat hem nu fräscha blommor i utekrukor såväl som inne, hembakat i frysen (!) och finknäcke, en ny fin ljusstake (som nog får följa med till Åre pga skulle passa fantastiskt fint med allt annat vi skaffat dit?) och ja – vårt hus har verkligen tagits väl omhand. Vi har fetaste inbrottslarmet också, förstås, men ändå så är ju husvakt det allra bästa med att låna ut sitt hus. Det är verkligen en win-win, och jag är enbart tacksam att både Henkes föräldrar, mina föräldrar och kompisar till dem (som skrivit lappen nedan och som vanligt gett oss så fina saker som tack – underbara är de) och min brorson med föräldrar i omgångar (då han varit på hockeyläger i trakten) varit hos oss under de två veckor vi varit iväg.

Apropå iväg så drar vi fram emot nästa helg igen, och jag är så pepp på att åka till Åre igen. Jag såg att bloggaren Lifsresor skrivit ett jättebra inlägg om Åre med barn på sommaren, så jag ser fram emot att testa fler saker och fylla på min egen Åre-sommar-kategori med den här familjens utlåtanden.

Men först – njuta lite hem. Eller så drar vi ut till vännerna i skärgården imorgon och över helgen. Vi får se hur känslan landar efter en natt i egen säng. Åh, egen säng!

Hur har ni det? Berätta!

 1. Omvandla myntan till mojitos så är semesterstämningen där! Härligt att du hittade lite Åre-inspiration i mitt inlägg. Finns så mycket roligt att göra där. Och snaaaart är det dags att skapa sommarens Åre-minnen!

  1. Det var lite det som var preciiiiis min tanke också 🙂 – så jag tog minsann med lite till vännernas landställe 😉

 2. Funderar på det där med semesterkänsla. Eftersom vi bestämmer själva vad vi ska tänka och känna!? så boooorde det gå att ha semesterkänsla hela tiden, eller?😊😎
  Hela året, faktiskt, om man vill….☀️

  1. Haha, ja, det är såklart sant. Om inte annat så älskar jag vardagen också, men skönt att känna riktig ledighetskänsla heeeela sommaren… haha! 🙂

 3. Vi hoppar pga vädret över husbilsturen i Dalarna som varit länge planerad. Istället lånar vi min kusins lägenhet på Sjövikshöjden och tar dagar i Stockholm istället. Tekniska museet står på tapeten, i övrigt ganska blankt.

  Men visst är semesterkänslan större när vi är iväg. Vi har varit hemma i tre dagar efter en tripp till Åland. Längtar iväg!

  1. Ska det bli så dåligt? Vad trist, låter härligt med husbil och Dalarna i kombination!
   Vi bodde ju just nedanför Sjövikshöjden tidigare, så det är verkligen hemmakvarter. Gå ett varv runt Årstaviken, så mysigt! Stanna i Tanto för minigolf/häng. Eller på något av alla mysiga ställen (typ foodtrucks etc) längs vattnet på söder-sidan. Och så bor ni ju bredvid fina Äventyrsparken då, och också blomsterdalen nere på kajen är bra för att rasta barn. Gå bort mot Vinterviken och fika där, eller vid koloniträdgårdarna just innan. Finns så mycket i absoluta närområdet där.

   Ha riktigt härliga dagar vad ni än hittar på (finns ju så mycket).

 4. Hej Lisa! Tror vi bor i samma hus ni har köpt lgh i – hyr SEB’s nyinköpta lägenhet denna vecka på Årevägen 130 B – SÅ fin!!!

  1. Men ja, det är det! Åh vad kul! Tack för att du tittade in och kommenterade!
   Har ni fina dagar? Vad hittar ni på? Tipsa gärna!

   1. Första heldagen här idag och den blev grym i strålande sol. Vi tog kabinbanan upp och vandrade (bergsklättrade..) upp till skutans topp, och sen vandring/klättring hela vägen ner till Åre by igen. 14,5 km sammanlagt och en utmanande men bra rutt för oss med en sex- och nioåring. Tog ett dopp i poolen på Fjällgården ner 😉 I morgon cykel!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Höstens känslor all over the place