resa till Kroatien
Bild Piran: Annika Myhre, Resfredag

Att resa till Kroatien och de andra länderna i Balkan

Är man någorlunda intresserad av nya eller trendande resmål – sådana det blir mer och mer snack om – så har man inte missat att det är klart populärt just nu att resa till Kroatien, men att hela Balkanområdet bjuder på många spännande destinationer. Montenegro, Slovenien,  Bosnien och Hercegovina, Albanien och Makedonien är alla intressanta resmål som det snackas mycket om just nu. Annika aka Resfredag var just i flera av länderna under en roadtrip på över 200 mil med sin familj som inkluderar tre barn mellan 2 och 8 år, och hennes inlägg därifrån (som är många!) har varit helt magiska. Hon har hur mycket tips som helst att komma med, och i vårt senaste avsnitt av Att resa-podden pratar vi just om Att resa till Balkan, och Annika (som jag lånat inläggets båda bilder av) berättar mer om att resa genom regionen med allt från guldkorn och tips till överskattade ställen. Jag är mer sugen än någonsin att åka! Lyssna gör du nedan (eller på Att resa-poddens sida, genom iTunes eller genom valfri podcasterapp) och läsning hos Annika hittar du genom samlingsinlägget om att bila genom Balkan där hon länkar vidare till alla detaljerade inlägg, och vill du komma direkt till alla inlägg kan du gå via den här länken.

resa till Kroatien
Plitvice nationalpark är det jag inspirerats allra mest av. Vilket drömställe! Bild: Annika Myhre, Resfredag

Mina egna Kroatien-erfarenheter sträcker sig till några fantastiska dagar på Makarskarivieran för nu ganska många år sedan (och klart pre-blogg) och en av mina allra första resor (vi pratar 80-tal) gick till Budva i Montenegro (dåvarande Jugoslavien). Det är numera inte ett särskilt charmigt ställe, berättade Annika, men däremot är Dubrovnik lika vackert nu som då. Dit går också bra direktflyg, så det är ett klart hett tips för en weekendresa om man vill resa till Kroatien.

Ett ställe jag är extra nyfiken på är annars Albanien. Det verkar ha grymma stränder såväl som rolig och vacker vandring. Vissa ställen är mer trånga än andra då det är en populär destination för många olika nationaliteter och det finns utbyggd charterturism, men samtidigt finns väldigt mycket äkta kvar och prisläget är lågt. Berätta gärna mer om du varit där!

För mer läsning om att resa till Kroatien och Balkan kan jag rekommendera Linda / Resa Medvetet som är där just nu. 

Följ mig!