Victoria Swedish Adventurer Att resa-podden

Att resa till 100 länder

Det ska jag göra en dag. Jaja, att resa till många länder känns inte som ett mål värt att sikta på helt och fullt, det kan jag verkligen tycka – jag som till exempel varit i Nice och valt att inte följa med hälften av tjejgänget som drog till Monaco över dagen pga orka jag har det bättre här idag… (med den inställningen når man inga check-in-the-box!). Min resestil är absolut att ofta landa i nuet, att njuta ut ställen och jag återvänder mer än gärna. Men visst räknar jag också. Jag vet att jag har 51 besökta länder enligt den installerade appen som räknar (Been), och det känns alltid lite extra att klicka i ett nytt land i den. 100 länder någon dag? Absolut!

I ett av mina absoluta favoritavsnitt genom tiderna av Att resa-podden pratar vi om Att resa till många länder. Hur går det ens till, vad är ett land, och varför ska man – eller inte. Det kan ni lyssna på här.

I ett helt nytt avsnitt av podden pratar vi med härliga Victoria Narevik med instagramkontot Swedish Adventurer apropå att hon just besökt sitt hundrade land. Samtalet handlar inte så mycket om huruvida man räknar eller inte, utan desto mer om upplevelserna och erfarenheterna. För det är det som är grejen, slog mig ännu mer under vårt samtal. Har man rest till så många länder så har man verkligen rest och upplevt långt bortom det vanliga. Absolut – att ha varit i 20, 30, 40, 50 är också helt otroligt men Victorias berättelser kittlar. Inspiration till destinationer bortom de vi svenskar oftast pratar om enorm. Min lust till till exempel Colombia växte sig så stort. Jag älskade Ecuador och tror (tyvärr) att större länder i Sydamerika går bort under ett antal år framöver men Colombia efter Victorias inspiration? Så så gärna! Eller Georgien kanske, med sina mäktiga berg. Eller min just nu kanske allra högst liggande längtan; Japan, eller Marocko som jag trots blandade utlåtanden bara inte kan sluta tänka på. Något av dem? Victoria väckte så många tankar och så mycket längtan om dessa ställen och många fler. Men, allt är inte enkelt och tryggt på resor – och framför allt inte om man reser som ensam tjej. Sådant pratar hon också mycket om.

Från Victoria / Swedish Adventurer instagram, alltså hur fina bilder?! Följ!

Vi spelade in avsnittet med Victoria i den underbara Håkan Hellström-sviten på Hotel Eggers.

Vårt samtal i podden är mysigt och inspirerande, och jag är så glad att vi fick ha fina Victoria som gäst i Att resa-podden. Missa inte denna lyssning – du hittar som vanligt avsnittet på alla vanliga poddappar, Spotify mm.

Räknar du länder? Berätta gärna om dina tankar kring detta!

Omslagsbild: Victoria Narevik / Swedish Adventurer