Ett härligt dygn i Stockholm city

Om vår Staycation var lyckad? Men JA! Så ovanligt och så lyxigt, så långt trots så kort egentligen. Stella hade fotbollsmatch idag klockan 11, och det ville vi inte missa – så vi fick ta en rätt snabb hotellfrukost innan vi begav oss hemåt igen för att åka och heja.

Vi sågs direkt efter jobbet igår, och checkade in på riktigt snygga Downtown Camper – verkligen ett nytt koncept på hotell, och jag ska skriva mer om det under helgen. Vi vände dock lite snabbt och gick sedan mot stan, och knallade ner längs Hamngatan och Biblioteksgatan för att få lite Stockholmskänsla. Jag älskar verkligen min hemstad, och kan tycka att känslan som är i stan verkligen griper tag i mig. Det är bara så härlig stämning, så fint och så mycket som bubblar. Vi tog en kort sväng förbi Riche men det är ingen riktig favorit för mig, så vi bestämde oss istället för att ta ett glas mousserande på Strandvägen 1 i väntan på våra kompisar – som också fick barnvakt med riktigt kort varsel. Vilken lyckträff!

Med andra ord var vi fyra som sedan gick vidare till Taverna Brillo, som har skönt häng och är ett bra ställe för drop-in-middag. Utlåtanden jag hört om deras mat från sådana som ätit där fler gånger är att maten från den vanliga menyn inte är lika bra som deras pizza, så vi gick på det sistnämnda. Först en stor charktallrik och en grymt god smörstekt toast med tryffel, prosciutto och mozzarella dock. Vi valde tre pizzor; en med tryffel, champinjoner, parmesan och prästost, en med kantareller, bakad tomat, Västerbottenost, parmesan och rödlök och en med coppa, parmesan, mozzarella, valnötter, ruccola och citron. Alla var galet goda, och jag noterar både kombinationerna och att alla var ”vita” – dvs utan tomatsås. Andra lockande sorter var bland annat creme fraiche, prästost, lök, dill och citron eller karl-johansvampscreme, lufttorkad skinka, fikon, parmesan och tomat eller för den delen spenat, vitlök, prästost, buffelmozzarella och pinjenötter, och genom att rabbla dem för mig själv hoppas jag lättare minnas dessa fantastiska kombinationer nästa gång jag ska göra ”lyxpizza” hemma. Lyxiga är de inte bara till råvarorna utan priset är därefter – från 200 till runt 300 kronor styck. Vi hade trevligt, käkade gott, kollade på folk och var supernöjda med kvällen på Brillo.

Sedan barhoppade vi lite och träffade upp ytterligare två kompisar innan vi återvände till hotellet närmare 01 och kröp ner i de där sköna sängarna. Så kort och så intensivt, dygnet i stan, men så oerhört mycket värt. Nästa gång ska vi dock förlänga vistelsen några timmar så vi hinner sova lite längre, kolla längre på Nyhetsmorgon (det är det alltid för stimmigt för, eller för många viljor kring fjärrkontrollen, hemma) och sitta riktigt länge och njuta av hotellfrukosten (som på Downtown camper var helt fantastisk!) – och hinna strosa lite ytterligare i stan.

Nu är match avklarad och det är häng hemma på tomten med mina föräldrar. Hösten visar sig från en fantastisk sida och vi ska stänga poolen och lite annat. Ikväll blir det god mat hemma, och jag tror bestämt vi måste köra en kopia på maten igår i viss utsträckning, och blanda in både tryffel och kantareller på ett och flera hörn. Tips, någon?