En uppdatering från några dagar i Miami

Jag vet inte var jag ska börja skriva om Miami, för det finns så mycket att säga. Samtidigt så är den starkaste känslan såhär sista morgonen, att det varit för kort. Miami ger mersmak, så är det verkligen. Vi hade några nätter här när vi för några år sedan också skulle iväg på kryssning, och tänkte då att Miami nog skulle kunna bli en destination att återvända till för enkel semester med barnen – ni vet, en vecka när man vill få lite allt-i-ett utan att det är allt för jobbigt (vilket det tydligen kan vara vet jag visserligen efter hitresan). Kanske i konkurrens med ställen som Dubai. Den känslan finns kvar ännu mer. Den här gången, med korta 2,5 dygn i stan, har det varit skönt att känna till Miami lite, och kunna plocka russinen ur kakan. Men samtidigt har vi mest slappat. Haft det fint i det stora sällskap vi är – det var 7 år sedan vi reste ihop på det här sättet tillsammans.

Pool- och strändhäng

Poolen på vårt hotell, South Seas Miami, är den som (tillsammans med läget på Miami south beach) gör att det är värt att bo här trots de små och inte alls uppdaterade rummen. Det är kanske inte speciell egentligen alls, men känslan där är väldigt, väldigt bra. Det är avslappnat och skönt, personalen är trevlig, vattnet är varmt (ingen självklarhet), det är ingen trängsel överhuvudtaget vid poolen och paxade solstolar existerar inte, det spelas musik och ja – det är bara härligt. Bakom poolen finns en liten del med sand, kokosnötter som barnen älskar att samla och hängmattor där de spenderat ett gäng timmar, och går man ut genom grinden bortanför den delen så befinner man sig på Miami beach långa strandpromenad. Och vidare på stranden, förstås.

Jetlagen har varit påtaglig om än hanterbar, så det har promenerats med Meja i soluppgången. Rätt otroligt ändå att staden är så otroligt lugn då. Att jogga vid 7-tiden på morgonen borde väl vara obligatoriskt om man bodde här?

Everglades nationalpark med alligatorer

Igår åkte vi direkt efter frukost till Everglades. Senast vi var här tyckte barnen – och vi också – att det var superroligt att åka svävare på den stora floden som det faktiskt är – man tror att det är träsk men så är inte fallet. Denna gång hamnade vi på Gator Park, och det var superbra. Rolig tur med svävaren, gott om alligatorer i snåren och lugn känsla med noll köer. Kanske skulle jag ändå hålla stället vi var på senast (Everglades holiday park tror jag?) snäppet högre, men att det där fanns en massa små alligatorbebisar som vi såg väldigt nära från båten var väl bara flyt och tajming och inget som ska tas i beaktande för det totala intrycket? Nåväl, riktigt kul var det iallafall och klart värt att åka den knappa timmen från Miami south beach och betala runt 200 kronor för person för den upplevelsen.

NHL-hockey och Lincoln Street mall

Vår andra kväll drog nästan hela ligan på NHL-hockey, Miami mot Anaheim. Det har jag drömt om att göra igen sedan vi för några år sedan var i Madison Square Garden och såg NY Rangers (med Henke Lundqvist i mål), men den här gången fick jag ”ta en för laget” och vara med Meja istället – det skulle inte funkat så bra med henne. Inte heller Stella eller min mamma ville gå, så istället hade vi en mysig kväll på Lincoln street med strosande och mat på Sushi samba. Inte fel det heller! Många av restaurangerna på Lincoln street är klara turistfällor, men samtidigt så är det så himla härligt där så det är utan tvekan värt det. Älskar det torget som sjuder av liv!

Ocean drive

En annan klassiker på South beach är förstås Art deco-kvarteren längs Ocean Drive. Vi har cruisat förbi med bil många gånger, och upplevt lika många tidiga morgnar där under morgonlöpning (förra gången) eller promenad med Meja (denna gången), men aldrig käkat eller druckit drink. Igår fick vi en god lunch där, och sedan hängde jag och Erika kvar och tampades med de inkastare som erbjöd happy hour på sen-eftermiddagen. Och nog såg det väldigt happy ut allt. Visserligen fredagseftermiddag, men alltså – hur festlig känsla? Jag trodde det mer var klassiskt veranda-känsla där, med sallad på tallriken och krispigt vitt vin i glaset, men så var inte riktigt fallet igår. Henke och min bror återvände efter att ha lämnat barn, föräldrar och bilar och så testade vi Ocean drive-gigantisk-drink-konceptet. Riktigt kul får jag säga. Sen återvände vi hem till poolen, laddade om lite och käkade middag på Lincoln road.

 

Shopping

Någon shopping har det inte blivit, det har helt enkelt inte varit prioriterat, men däremot gick jag igår in på Apple-butiken på Lincoln road och köpte klockan jag så länge suktat över. Nu är Apple watch 3 min och jag ska bekanta mig med min nya kompis – och göra oss redo att checka ut – så jag har inte tid med blogg längre.