Roadtrip i Sverige – en livslång relation

Inlägg i samarbete med partner

Jag har så länge jag kan minnas, eller i hela mitt vuxna liv kanske man ska säga, älskat att packa in mig själv, ett härligt sällskap och all typ av aktivitetsutrusning som kan tillföra något kul i bilen och ge mig iväg. När jag och Henke träffades och skulle spendera vår första sommarsemester ihop så var det just vad vi gjorde. I mina föräldrars bil – det var en röd Saab vill jag minnas – packade vi golfbagar, ett tält, en stor uppblåsbar madrass och ett gasolkök och gav oss iväg på roadtrip i Sverige och med sikte på Danmark. Många mil senare levereras bilen hem till mina föräldrar i Borlänge igen i helt ok skick och vi var mer än nöjda med en för oss väldigt billig men samtidigt oerhört upplevelserik semester.

Ännu mer minns jag känslan när vi för första gången packade in oss i en egen bil för att ge oss iväg i sommar-Sverige. Det var så stort, och jag minns inte bara känslan utan också det exakta tillfället. Det såg ut som nedan – exakt faktiskt – då vi packade ihop oss utanför lägenheten på Gullmarsplan. Året var 2003 och bilen var en VW Polo som jag älskade högt i många år. Den rymde kanske inte fullt allt vi ville ha med oss (ser ni kubbspelet i baksätet?) men hade ändå alla rätt. Då hade vi vuxit ur tältandet, och avancerat till att stughoppa runt i kompisars föräldrars friggebodar och liknande.

Ursäkta bildkvaliteten… 2003 och första generationens digitalkamera, haha.

Numera har vi en helt annan ekonomi och ett betydligt större bagageutrymme, men upplägget är ungefär detsamma – och det har varit det sedan dess. Vi kör nu (sedan bara någon månad) en Volvo V90 som är fylld till bredden av inte bara oss utan ytterligare tre familjemedlemmar, och i bagagen har golfklubborna sedan länge fått ge vika för fullpackade väskor med kläder som ska funka från sol till regn och inte minst skor – vad många skor det blir och vad skrymmande de är! En barnvagn är förstås också konstant med, diverse leksaker och… inte sällan 4 cyklar, utöver de sparkcyklar (och barnsadeln) som stuvats på toppen i bagagen. Friggebodar hos de som numera oftast är far- eller morföräldrar har bytts mot kompisars stora hus eller sommarställen, och är vi på nya ställen bor vi inte i tält utan oftast på hotell. Eller i vårt eget fritidsboende (i Åre).

Det är lätt att undra vad som hände.

roadtrip i Sverige

Eller så är det tvärtom lätt att tänka vad som hände. Livet hände. Åren. Men det vi vill ha ut av sommaren är samma som alltid – från 20-någonting och sedan år efter år efter år. Familj och vänner, ställen från norr till söder och ljuva sommardagar i det som i juni, juli och augusti är svårt att anse vara något annat än världens bästa land.

Sverige.

roadtrip i Sverige Fiskebäckskil

I år peppar vi för samma typ av upplägg igen – det blir en roadtrip i Sverige. Våra guldkorn och smultronställen i landet ska besökas, och efter sättet maj levererat högsommar och hoppet som kommer med det finns det inget annat jag skulle kunna önska mig mer.

Det blir en roadtrip i Sverige i år, och jag räknar med lite drygt 300 mil för att täcka in från Jämtland i norr till Skåne i söder och mycket däremellan.

Vill du lyssna mer om att åka på roadtrip och få tips, informaton och inspiration om allt från roadtrip i Sverige via Europa till världen så ska du lyssna in på det.

Att resa podden: Att resa på roadtrip

Annan läsning om att åka på roadtrip i Sverige och andra länder:


Inlägget är skrivet i samarbete med bildelarstore.se som erbjuder bildelar online.

Följ mig!

Mer läsning...
November Åre säsongsöppning
Något av en dröm