Sommarens sommar

Med det gör jag någon form av referens till “livets liv” som varit ett trendande uttryck i sociala medier ett tag, och som är ett uttryck jag ärligt talat stör mig på. Det känns lite som att det missbrukas, och används i halvt märkliga sammanhang och blir… jag vet inte. Nöjer mig med att säga att jag stör mig lite. Men om man nu ska relatera till det, så måste ju detta bara vara sommarens sommar och inte bara det utan snarare vårens och försommarens sommar. Jag tror att jag hittills i år – under maj månad och denna första junihelg – gjort allt mer totalt än vad jag gjorde på hela förra sommaren. Det har definitivt varit mer hemma-poolhäng. Det har varit fler rosé-på-altanen-tillfällen. Garanterat fler utemiddagar på densamma. Mer takbar-i-stan-häng. Mer fotbollsmatcher i gassande sol, mer löprundor där det jagas skugga, mer frukter och grillat och – så mycket mer sommar.

Det är så underbart! 

I helgen har jag haft en av mina bästa vänner här på besök från västkusten, och vi har haft så mycket kvalitet. Gjort en kväll med takbarsrace – och konstaterat att TAK och sammanbundna Stockholm under stjärnorna som är det senaste nytillskottet (och vilket sådant sen!) är bäst i klassen i konkurrens som numera är riktigt hård.

Men framför allt har vi haft en lång helg hemma i Nacka. Det har varit barn runt om mest hela tiden vilket är himla härligt, och vi har ätit gott och haft långa stunder av chill såväl som sköna diskussioner och allmän kvalitet ihop och med familjen. Jag älskar att hänga med mina kompisar så, faktiskt mer än jag älskar takbarshäng. Båda varianterna är top notch på sitt sätt, liksom.

Barnen gick för övrigt loss när vi var på Rusta för att komplettera bad-djuren lite. Jag är glad att jag lyckades hejda pizzaslicen Max var sugen på – men storleken på flamingo och vattenmelon? Haha!

Förresten, tjejen på bilden ovan, den lilla fisken – helt blöjfri (dagtid) numera – så oerhört skönt! Tänk att vi nu är klara med blöjbyten i vår familj. Halleluja! Hemma har hon haft tre helger som varit i princip 100%-iga, och på förskolan är det lite svårare men tillbaka till blöjor blir det icke. Sa jag halleluja?

Några konstateranden kring matpeppen i helgen då; Allt blir godare grillat och inte minst på kolgrill, det är underbart att det nu alltid går att få tag i pimientos de padron i matbutikerna – det har jag letat efter i flera år men haft svårare att hitta förut, så gott!, kycklinglårfilé kan vara det absolut godaste man kan grilla, risonisallad med citron, parmesan och ruccola är underbart gott (och samma minus citron fick högsta betyg av barnen), färskpotatisen är här nu!, Icas sötpotatispommes är riktigt bra och förgyller en nötköttsmiddag och frukten alltså. Frukten!

Detta hade kompisfamiljen som kom och söndagshängde med sig. Så pass uppskattat!
Hetta upp olja, stek på lagom värme i en kvart eller så under omrörning (eller kanske ännu hellre i en grillkorg på grillen?) Strö över flingsalt. Klart.

Tänk förresten att jag tränat båda helgens dagar. Heja mig! Jag är så pepp inte minst på löpning, även om det mest varit allmänt varierad träning i helgen. I sommar ska jag njutningsjogga mycket! Och, hänga på utegym där man lyfter saker samtidigt som man tittar upp på sånt här.

Är ni också sommarpepp? Och tänk – egentligen är det just nu den kan anses börja. Vi har tre månader kvar av detta. Hur än värme och väder blir så är vi där nu. Sommarens sommar. 

Följ mig!

Mer läsning...
Godmorgon Åre!