pizzapicknic svärjarehålan halmstad

Pizzapicknick på klipporna (Svärjarehålan snorkelled och strand)

Igår kände vi för att ta oss iväg från sommarstugelunken och insupa lite ytterligare västkustatmosfär, och på tips från min Halmstadsguru Helene som jag känner från en träningsgrupp på Facebook (gotta love verklighetssociala sociala medier) så åkte vi till klipporna mellan havsvikarna Svärjarehålan och Tjuvahålan nära Tylösand. Man parkerar vid handikappbadet i Svärjarehålan och går en liten bit mot Tjuvahålan och tar sig ut på klipporna och hittar en lämplig spot. Sådana finns det gott om – trots grader upp mot 26 långt in på kvällen var det lugnt på klipporna och vi hittade vårt ställe längst ut vid vattnet. Så fantastiskt läge!

Pizzapicknick – att göra det enkelt för sig

Vi orkade inte göra åka och handla eller göra några större ansträngningar, så vi gjorde enklast möjliga – köpte med oss pizza på vägen för en riktig pizzapicknick. Lika enkelt som genialt, och inte minst uppskattat av barnen.

Svärjarehålan

Klipporna var barnvänliga även med en 2,5-åring – vilket inte är så givet – och alla roades riktigt länge av krabbfiske, klipphopp och upptäcktsfärder. Ett riktigt guldställe – Helene vet verkligen vad hon pratar om när det gäller tips om härliga ställen!

 

Klipporna mellan Svärjarehålan och Tjuvahålan ligger inte med solnedgång mot vattnet då de snarare är vända söderut, men solen gick ner bakom träden först vid 21 så vi hade det varmt och skönt hela kvällen.

Svärjarehålans snorkelled och havsbad

Svärjarehålan som strand är värd att besöka av fler anledningar. Den lilla stranden har en sandstrand och ett handikappbad med ramp ned i vattnet, och så finns också något så speciellt som en snorkelled. Svärjehålans snorkelled är en 200 meter lång slinga i vatten, utmärkt av bojar på ytan och lina under vattnet, och som är som en naturstig i vattnet. Det finns många arter av fiskar, sjöstjärnor och alger och på tio undervattensskyltar finns information om de djur och växter som finns i närheten.

Mer om Halmstad? Läs mer om denna härliga sommarstad under den här länken!

Följ mig!

Mer läsning...
Djurönäset spa och hotell på Värmdö – nacka-guldkorn-11-2
Djurönäset spa och hotell på Värmdö – en skärgårdspärla