Skönt häng i Halmstad – på fina caféet Söderpiren

Det är så kul att uppdatera på Instagram (och Stories) från våra dagar i Halmstad, för det är flera följare som kommenterar och skickar mess med rekommendationer om saker att göra i Halmstad och ställen att vara på.   Så uppskattat, tack!

Flera rekommenderade fina caféet Söderpiren för allmänt skönt häng i Halmstad, och några utnämnde det till Halmstads bästa café. Sånt vill förstås inte vi missa, för vi behöver göra något varje dag – om så bara något ”litet” som att åka och äta glass någonstans. Lagom till eftermiddagsfikat åkte vi således från vår bas på Östra stranden till Söderpiren, som ligger längst ut i småbåtshamnen i centrala Halmstad, kanske en kilometer från slottet, just där Halmstads mest stadsnära strand ”Västra stranden” (även kallat hundstranden/hundbadet) möter småbåtshamnen.

Inredningen på Söderpiren är precis hur charmig som helst, med blandade möbler och saker som samlade på de härligaste av havsnära loppisar eller så.

Inne möter ute…

…och självklart är det allra härligast att ha väder så man kan sitta på den stora terassen ut mot havet.

Runt stället finns sanddynor att leka på, sköna solstolar, ett litet skepp att krypa omkring i och på och charmiga bänkar. Jag förstår verkligen varför de som tipsade pratade om ”skönt häng”.

Vi drack kaffe, käkade glass och hade det skönt – kanske inte fullt så länge som Söderpiren egentligen bjöd in till men denna familj tycks ännu lite otålig snarare än i lugnt semesterläge… men vi jobbar på det och ställen som detta café hjälper ju helt klart till.