paddla sup - sup-yoga i bohuslän tanumstrand grebbestad

Äntligen SUP-premiär – med SUP-yoga i Bohuslän

På min rese-bucketlist står sedan länge att paddla SUP – Stand Up Paddle – med. “Paddla SUP på ett riktigt vackert ställe – en tjärn i norr eller turkost hav vid ekvatorn”, säger min bucket list 100 resmål att nå. Nu blev det visserligen inte något av just de två ytterligheterna, utan ett för dagen riktigt stökigt bohuslänskt hav (och krönt av SUP-yoga i Bohuslän…) men lika Wow var det för det. Det blev däremot inte så mycket stå och njutpaddla utan istället fick jag uppleva… hav. Krafter, natur, väder.

Så mycket natur så att mina ben inte höll när jag efter en stunds paddling på knä skulle ställa mig upp och jag vet inte om det var min i det läget inre obalans, vinden som tog tag i mig eller vågorna som gjorde brädan instabil men jag ramlade i. Två gånger. Well well…”Det värsta som kan hända är att man blir lite blöt”, som min SUP-bitna vän brukar säga – och blöt blev jag alltså. Jag blev dock samtidigt förvånad över det varma vattnet. Undra om havet i Bohuslän – Tanumsstrand för att vara exakt – någonsin varit varmare?

paddla sup - sup-yoga i bohuslän tanumstrand grebbestad

SUP-yoga i Bohuslän – en härlig aktivitet i Tanumstrand

Jag åkte ut från Tanumstrands brygga med härliga instruktören Pia från Dansande Krigaren för att ute på havet köra ett pass SUP-yoga, och hade turen att få full uppmärksamhet då övriga deltagare verkar ha valt den lugnare inramning som förmiddagspasset hade…

Även om det varit just “paddla SUP” som stått på min bucket list så har yoga utan tvekan också funnits med i bakhuvudet. Sedan har jag kanske inte tidigare förstått exakt varför man ska ge sig på att yoga på en SUP-bräda, men nu förstår jag.

I yoga kan man ofta prata om att visualisera platser. Vackra, harmoniska. Äkta. Man kan prata om natur, om krafter, om att vara grundad. Egentligen pratar man om en plats som… är mitt i naturen. Där man är en del av den. Kanske skulle platsen till och med kunna vara på vatten som element, där man är ett med naturen. Det vill säga – en plats som den jag utövade yoga på igår. Den känslan är fullkomligt magisk! Det ger en extra dimension till yogan, och om man som jag (under förutsättningarna igår) har lite utmaningar med stabiliteten kanske positionerna ibland får lida – men det ger ändå en helt annan helhet. Ger mer på andra plan. För mig kändes det så, där och då, och nu förstår jag varför man ska yoga just på en SUP-bräda.

paddla sup - sup-yoga i bohuslän tanumstrand grebbestad paddla sup - sup-yoga i bohuslän tanumstrand grebbestad paddla sup - sup-yoga i bohuslän tanumstrand grebbestad

Har du testat SUP-yoga? Vad tycker du? 

SUP-yoga var bara en av många härliga aktiviteter vi gjorde på Tanumstrand, ett härligt hotell ett par kilometer söder om Grebbestad i Bohuslän. Mer om det kommer!

paddla sup - sup-yoga i bohuslän tanumstrand grebbestad
Inne i hamnen vid Tanumstrand. Betydligt lugnare vatten här.. (så då kunde även jag, liksom Pia här på bilden, stå!)

Följ mig!

Mer läsning...
vattenfall i Åre
Vattenfall i Åre