Göteborg och lite så

Jag har spenderat helgen i Göteborg, med några av mina allra närmaste vänner. Det kan verkligen suga ibland, eller jätteofta, att inte ha sina närmaste vänner i samma stad men att komma iväg på små mini-weekends är en av få positiva effekter av det.

Fredagskvällen var fokus på stan, och vi checkade in på Scandic Rubinen. Det är inte stans bästa hotell, men läget är bra och rummen var nyrenoverade – och jag tycker verkligen att familjerum med sängar som kan vikas ner från väggen är oerhört bra och något som borde finnas på fler ställen. Som kompisar kan man kanske bo lyxigare med en vuxen i varje riktig säng, men vi vill ju umgås med varandra. Och, eftersom kompisarna bor i Göteborg med omnejd är det inget måste med hotell, så då känns det lagom med en rätt liten kostnad för det hela. Med andra ord sov vi allmänt fint i familjerum på Scandic Rubinen, och med en kostnad på 400:- per person var det klart värt det.

Så kvällen då, den hade fokus på både after work och god mat. Vi åt på en restaurang som heter Mr P, och det var precis hur bra som helst. Rekommenderas verkligen! Vi åt en “sharing menu” – som en avsmakningsmeny på 5 rätter, till grymt prisvärda 375 kr pp. Maten får sägas vara cross over med allt från vårrullar med svamp (galet goda) till fröyalax, falafel och grymt bra kalventrecote med rostad blomkål. Och så dessert förstås. Lilla vinpaketet på tre smaker gick på 275 kr, och en middag med massor med mat och olika goda viner för 650 kr är verkligen bra. Miljön är stimmig och härlig och servicen topp.

Samma ägare som Mr P har Toso som ligger i princip vägg i vägg på Götaplatsen, och man lär ha inspirerats av världens Buddha bar, och även om inte lokalerna är lika mäktiga så är det snyggt – och tydligen är drinkarna i klassen “bland Göteborgs bästa”. Det var en del folk när vi kom och vi orkade inte stå, så drinkarna får jag återkomma med betyg om en annan gång.

Och så fortsatte kvällen med Lounge och Eight (för vissa, ej undertecknad som är för trött för sånt i nuläget, eller så är jag rätt klar med nattklubbar rent allmänt) och så var det med den härliga fredagskvällen med tre sköna bönor (och en som låg hemma i feber, stackarn!).

När jag ändå pratar Göteborg och mat förresten så måste jag nämna Avalon hotel och räkmackan där. Hyfsat prisad med dryga 200:-, men oj vilken kvalitet. Kan vara bäst i stan, faktiskt. Räkmackan på Gothia towers har varit en klassiker för oss tidigare, men jag tror bestämt denna vinner.

Lördagen gick i desto lugnare tempo, och vi alla var nöjda med att bara strosa runt och landa på café och annat. Så skönt det är med obefintligt med tider att passa och bara sig själv att ta hand om. Maxat chill och återhämtning, om än i storstadstappning.
På kvällen hängde vi hos en av vännerna och hon bjöd på familjens specialitet – hemmagjord pizza. Det är väl en klassiker? tänker ni. Ja, det kan man tro. Men nu har jag fattat vad en riktig pizzasten och en lyxig ugn som går till 300 grader och har ett extra värmeelement att ha under pizzastenen kan göra. Grymma råvaror, gör iordning din egen pizza utifrån ditt tycke och smak och så in i ugnen tre minuter (!) – och ut kommer en fantastisk pizza med knaprig botten och perfekt färg. Alltså! Vår köksrenovering som diskuteras hemma blev genast betydligt dyrare…

Kvällar som lördagen är bland det jag gillar bäst av allt. En skön hemmamiljö, ett gott glas rött, fina kompisar och många samtal och garv. Älskar det.

Så, det var en fin helg i Göteborg. Nu är vi på tåget hem mot Stockholm igen, och om vi kommer i tid så finns en hel eftermiddag kvar till familjen. Det är en kombination jag uppskattar, för hur härliga och välbehövliga kompishelger än är så har jag svårt att helt vilja släppa helgtiden med familjen.

Följ mig!

Mer läsning...
höstvinter i Åre
Från Space till Go with the flow – från bakom till framåt