ilet-du-gosier-guadeloupe-båtutflykt (1 av 32)

Ilet du Gosier – en båtutflykt på Guadeloupe 

En väldigt enkel båtutflykt på Guadeloupe är att ta färja från Gosier ut till Ilet du Gosier. Det är en liten ö bara 5-10 minuter med båt från Gosier, och att ta färjan kostar 5 euro per person ToR. Den går varje halvtimme mellan ungefär 9-17, men någon exakt tidtabell verkar inte finnas – det kändes snarare som att man åkte när det var tillräckligt många som ville med, och hem spanade vi efter den och hoppade på spontant. Färjan går från piren i centrala Gosier, och det är hyfsat bra skyltat. 

Ilet du Gosier – en båtutflykt på Guadeloupe

ilet-du-gosier-båtutflykt-guadeloupe

Ilet du Gosier åker man till för att hänga på en vacker strand, på en så liten ö så att man kan gå runt den på mindre än 10 minuter. Förutom stranden finns en gammal fyr och några övergivna hus – inget upphetsande direkt. Det är stranden man är ute efter! Sanden på stranden är mjuk (men i vattnet finns till skillnad från de flesta andra stränder på Guadeloupe en del koraller så badskor kan vara skönt på de yngsta), vattnet turkost och här finns också snäppet bättre snorkling än på fastlandet (dock inget för den kräsne). Inget finns att låna eller hyra, så ta med dig det du vill ha med.

Vi hörde talas om att det kan vara mycket folk på eftermiddagarna, men vår söndagsförmiddag kändes det snarare som att vi var helt själva på stranden, och vi hade vår lilla strandvik helt för oss själva. Barnen hittade kokosnötter som restaurangägaren öppnade med machete. ”Det här kommer jag aldrig glömma!”, som Max imponerat konstanterade. Några timmar är nog för oss på ett ställe som detta, men den som faktiskt kan slå sig ner i skuggan av en palm och ta det lugnt trivs säkert längre än så. Ilet du Gosier är lika paradisiskt som flera av Guadeloupes andra stränder, men i mindre skala och toppat med ö-känsla. Fin kombination och en enkel liten utflykt – inte minst om man bor i eller nära Gosier.

ilet-du-gosier-guadeloupe-båtutflykt (32 av 32) ilet-du-gosier-guadeloupe-båtutflykt (1 av 32) ilet-du-gosier-guadeloupe-båtutflykt (1 av 32) ilet-du-gosier-guadeloupe-båtutflykt (1 av 32) ilet-du-gosier-guadeloupe-båtutflykt (1 av 32) ilet-du-gosier-guadeloupe-båtutflykt (1 av 32) ilet-du-gosier-guadeloupe-båtutflykt (1 av 32)ilet-du-gosier-guadeloupe-båtutflykt (1 av 32)

På ön finns en enkel restaurang. Det rekommenderas att göra en bordsreservation när man kommer i land, och helst också förbeställa mat direkt vid ankomst – annars kan det ta enorm tid eller i värsta fall ta slut. 

ilet-du-gosier-guadeloupe-båtutflykt (1 av 32) ilet-du-gosier-guadeloupe-båtutflykt (1 av 32)

Det finns flera öar söder om Guadelopue, och många olika bolag som kör privata båtutflykter såväl som turer i grupp, och kostnaden för dem ligger mot runt 80-90 euro per person. Ilet du Gosier är en betydligt enklare variant. Den lite mer äventyrliga kan annars hyra en vattenskoter för att ta sig till ön, eller paddla kajak eller SUP. 

Mer om Guadeloupe

Du hittar alla mina inlägg om Guadeloupe här.

Följ mig!

Mer läsning...
November Åre säsongsöppning
Något av en dröm