lifehack för november

Livehack för november – omfamna gråheten och mörkret

Okej, att ta sig igenom november kan vara tufft, och även en obotlig optimist som jag kan med lätthet erkänna att det är tungt när gråheten aldrig släpper och mörkret tar överhand redan tidigt på eftermiddagen. Lite lätt att säga att november ändå är mysigt och fyller sitt syfte är det kanske också när man som jag har en semester på tio dagar i turkost hav bakom sig… så jag lägger mig platt om ni tycker att jag knappt har rätt att uttala mig. Men nåväl. Jag kan ändå känna att alla årstider och månader har sitt att bidra med, och kanske finns de just för att boosta olika delar hos oss? Juni, då allt blomstrar och kvällarna är oändliga ska energin sprudla och ens extroverta jag får jobba, medan november är månaden då våra mer introverta delar får ta plats. Jag är just hemkommen från en lunchjogg i mitt älskade Nyckelviken, och sprang och tänkte på några saker tänker att göra att november blir lite lättare. Lifehack för november, helt enkelt.

Lifehack för november

# Fånga dagsljus och frisk luft

Mörker i all ära (?) men dagsljuset är ändå livsnödvändigt. Försök att få dagsljus, och allra enklast för de flesta är att ta sig ut under lunchen. Hinner man inte springa och ta en efterföljande dusch, så är en promenad uppfriskande bara det.

Regn? Jo, men vet ni. Byter man om till träningskläder så är regnet riktigt mysigt och kan ge extra energi. Promenerar du så sikta på att ha skor som håller dig torr och en regnjacka med huva. Är det dimma är upplevelsen i det närmaste densamma. Luften är riktigt fylld av fukt som är krispigt uppfriskande. Idag var det uppehåll men ändå droppar på träden – och det var fullkomligt underbart och gjorde under för min själ och mina lungor, jag lovar!

lifehack för november

# Rör dig. Prestationsfritt.

Jo men faktiskt, att röra på sig hjälper i jakt på att känna sig piggare. Gör din favoritaktivitet, för det är lika bra med ungefär allt. Mys in på gymmet eller i en skön yogasal, gå ut och rör dig (apropå punkten ovan) och tar det emot för att energinivåerna är lägre än vanligt så lägg ribban lågt. Under min joggingtur idag så kändes det oerhört tungt, och det kan mycket väl vara för förkylningen jag just lägger bakom mig – eller så hade jag bara en dålig dag. Jag varvade jogg med snabbare partier och en del gång, och tillät mig också att stanna och bara andas. Prestigelös träning vid låg energi – det är värt hur mycket som helst.

lifehack för november lifehack för november

# Njut av mörkret

När väl mörkret fallit så är det helt okej att bara vara inne och ta det lugnt, inte minst om du redan fått din friska luft för dagen. November är den ultimata månaden för att plöja serier, röja av de där spelen barnen tycker att är så roliga men har glömt att de ens har eller att läsa ikapp alla magasin du klickat hem prenumerationer på men aldrig hinner läsa (hehe, eller är detta bara jag?). Med en stor soffa och massor av ljus på soffbordet är myskänslan total. Njut av att det är så – i juni är det få som accepterar att du vill landa inne i soffan hellre än att göra något “kul”.

# Ät enkelt, varmt och fräscht plockigt

Hösten är soppornas tid. Snabbvarianter hos oss är Felix gulaschsoppa på burk – betydligt godare än den låter och Keldas färdiga soppor. Blir maten för lätt så komplettera med en macka, och för att boosta grönsakerna så är det grymt med grönsaksdipp. Kombineras med fördel med punkten ovan. Gurk- och morotsstavar, blomkål och gräddfil med Holiday-dipp är min favorit för vitaminspäckat snacks.

Har du några lifehack för november? Boka en resa, eller omfamna gråhet och mörker?

lifehack för november

Följ mig!

Mer läsning...
Festival Peace love
En sommar utan festival, eller – vilken festival bör jag åka på?