Tack och hejdå Slovenien, Ljubljana och mäktiga grottor!

Det är fredag och jag klev upp i ottan imorse för att börja ta mig hemåt. Jag fick bara inte till att vara kvar hela fredagen också och komma hem sent ikväll, både av jobb- och familjemässiga skäl. Fyra dagar iväg är helt klart länge nog, och jag saknar verkligen ligan nu. De övriga i pressgruppen är dock kvar hela dagen och har magiska upplevelser framför sig. De ska till en av de två stora och kända grottor, Postojna och Skocjan, som ligger nära Ljubljana. Guiden valde Postonja, där man är i underjorden i två timmar varav en på ett litet tåg och en till fots. Jag är så galet ledsen att gå miste om denna upplevelse! Kultur, städer och allt i all ära men det är natur jag är absolut svagast för, så detta hade ju givetvis varit en höjdpunkt för mig. Jag får komma tillbaka till Slovenien helt enkelt, och då se till att få in besök både på Postonja och UNESCO-klassade Skocjan. Jag är helt säker på att hela familjen skulle älska den upplevelsen lika mycket.
Läs gärna mer om besök i grottorna hos 4000 mil som skrivit utförligt om båda.

Mediabilder från Postonja cave: 

Min avslutning i Slovenien blev som bekant i Ljubljana, där vi sett massor och även ätit oss igenom staden. Ni såg ju inlägget om första intrycket, och det var ett intryck som bestod och växte ännu mer. Det är en så galet gullig stad, med rakt igenom fina byggnader och små vägar som slingrar sig på ett charmigt och lätt oförutsägbart sätt. Jag kommer snart skriva mer om det – en guide till Ljubljana är på g.

Men nu – mot Stockholm och helg med familjen. Yippie!


Mina härliga upplevelser i Slovenien hade jag under en pressresa.

Följ mig!

Mer läsning...
mathis-retreat-infinitypool-hotell-ubud23
Mathis retreat – ett underbart hotell med infinitypool I Ubud, Bali