nacka nyckelviken

Naturen är öppen och rörelsen säkrar mitt förstånd

Jag sitter dagligen i telefonmöten med kollegor runt om i Norden, Baltikum, Ryssland och Tyskland. De flesta har betydligt hårdare restriktioner än vi har. Att det för oss är möjligt att gå ut fortfarande, inte minst i naturen, är jag så oerhört tacksam för. I allt detta så är det en sak som gör att jag kan hålla mod och förstånd uppe.

Och inte bara det. Att jag får daglig rörelse och frisk luft överhuvudtaget gör att jag kan fortsätta må bra. När saker känns som tunga, våta filtar som läggs över mig så kan jag iallafall veta säkert att det inte beror på att jag fått för lite rörelse eller luft i lungorna. Det känns så oerhört viktigt! Jag är säker på att filten hade känts våtare och tyngre annars.

Man behöver inte träna varje dag, det är inte det. Men jag har satt ett mål för mig själv att jag trots den starka inaktivitet som kommer av att ha en fast arbetsplats i ett hörn i vardagsrummet röra mig 10 000 steg varje dag. Oavsett väder. Nära till handling – det får inte bli för svårt. Öppna dörren, ut.

Jag springer en del. Ut i naturreservatet nära, på känsla eller enligt program. Ibland intervaller, ibland lugn jogg. Ibland gå-lunka-löp för att jag faktiskt inte riktigt orkar, ibland till utegymmet. Men ofta bara går jag också. Tacksam i varje steg. Vi får vara ute, naturen är nära och öppen.

Jag har poddar i öronen, eller fågelkvitter som är så starkt den här tiden, eller så har jag Henke med. Allt är bra. Hade mina möten haft en annan karaktär hade jag gärna tagit många under walk and talk.

Varje morgon tar jag på mig rena träningskläder. Jag sminkar mig, för jag känner mig mer vaken då och det känns också mer attraktivt att ha kameran på under jobbmötena – vilket känns viktigt för känslan av närvaro, och så känner jag mig redo för jobbdagen. En som när som helst kan få en paus för den där rörelsen ute. Helst går jag med Meja till förskolan, förmiddagsjobbar, tar en längre utomhuspaus vid lunch och kör sedan på framför datorn till kvällen. Dusch och så tar jag senare på dagen, eller ännu oftare det sista jag gör på kvällen. En rutin som funkar perfekt för mig dessa tider.

Så ja. Än är den öppen, naturen, och hjälper mig enormt till bättre mående. Mentalt över ytan. Tack Sverige för det!

Följ mig!

Mer läsning...
midsommar
Att inte behöva skriva om midsommar