the hills meny götgatsbacken

Vecka 3 – idrottsrörelsen, poddinspelning, några sköna ställen på Götgatsbacken och packning som pågår

#1 Idrottsrörelsen

Det är inget nytt va, att jag älskar idrottsrörelsen. Den här helgen har delar av den visat sig från sin allra bästa sida. Meja gjorde livets andra handbollsmatcher när ännu en handbollsfestival gick av stapeln. Det är en fantastiskt koncept som fler idrotter borde kopiera – där matcherna mot andra lag spelas i flertal under ett antal timmar och det mellan matcherna bjuds på gemensam träning mellan lagen, musik och dans och en känsla av gemenskap, lekfullhet och glädje; viktiga grundpelare i idrott och så så fint att se.

Innebandy för en annan, matchhandboll på högre nivå för den som också gav sig på en livets första upplevelse som domare – så utvecklande.

I år kliver jag av mitt ideella ledarskap. Max var 6 år när lag bildades och jag började som fotbollstränare i laget och nu när han och vännerna är 12-13 känner jag mig klar. En anledning är att det inte känns som att han själv uppskattar det som tidigare – som att det mest är pappor som gäller i denna period? Och att de tillfällen jag inte är med är de han lägger märke till och pratar om mer än de då jag är där – vilket känns lite ovärt när mycket tid oavsett läggs ner. Som det driver tid. Vi har flera duktiga ledare och jag har i ett par år tagit ett par steg tillbaka, och att plocka koner och finnas i bakgrunden är inte lika roligt som att vara mitt i. Däremot tror jag att det finns andra värden som är viktiga för ett lag och för idrottsutövare i den här åldern; allt runtomkring. Jag tror på lagbygge, och att känslan i det är minst lika viktig som idrotten i sig. Gemensamma aktiviteter och relationsbygget. Jag steppar fram i att fixa runtomkring; driva pengainsamlingar för högre mål i ”häftiga” cuper och ärligt – hur mycket win lär det inte vara att vara den som kommer med pizza och fixar kul? Det, är det jag nu kommer lägga tid på. Win-win känner jag, och hoppas fortfarande få mycket tid nära hela härliga gänget, men på ett annat sätt. Var sak har sin tid, jag hoppas vi håller minnen från kvantitet och kvalitet, från regniga träningar trötta vardagskvällar till soliga cupdagar, från vinster och förluster och lärdomar.

Däremot finns fortfarande mycket som är riktigt risigt med idrottsrörelsen. Föräldrar som fokuserar på fel saker, uppdelningar i lag där vissa benämns ”allstars” och andra blir uteslutna. Klubbar som kontaktas kring direkta felaktigheter via visselblåsartjänster som inte finns (hur kan det inte finnas?) och ruttenhet jag blir så less på och undrar om vi inte kommit längre, och om granskningar verkligen ska behövas från media för att klubbar ska förstå vad som är fel och arbeta för bättre.

#2 The Hills, Riche Fenix och Omnipollos hatt, Götgatsbacken

Nu ses vi inte på några veckor, jag och Henke, så i veckan tog vi chansen att låta barnen ta hand om sig själva och varandra och åkte in för en kväll på Söder. Helt spontant hamnade vi på The Hills, som är en av de ställen på söders Götgatsbacken som absolut tillhör de fräschare. Jag gillar känslan där massor, och kan nu också konstatera att maten absolut är trevlig.

Annars är det för tillfället stället mitt emot; Riche Fenix, som drar mest folk i området. Vill du ta din after work i en riktigt stimmig men härlig miljö som bjuder på många människor att mingla med, så är det dit du ska gå. Trevligt!

Ett annat tips runt hörnet från dessa två sköna barer är lilla Omnipollos hatt. Pizzorna är fantastiska, miljön skönt opretentiös och ölen hippt sur eller grumlig. Peroni göra sig icke besvär!

Vill du ha ännu lugnare inramning så kika in på baren till hotell Frantz vid Slussen.

Och alla de ställena besöktes förstås inte vecka 3 2023 – men är vi på Götgatsbacken och recenserar kan det ju lika gärna få bli lite mer komplett.

#3 Poddinspelning hände!

Roligaste poddavsnitten har varje år sedan poddstarten för 7,5 år sedan (!) varit det som släppts i inledningen av året; om resetrender. Det kändes med andra ord hur rätt som helst att damma av mikrofonerna och i veckan spela in ett avsnitt på temat om vad jag och Annika tror om utvecklingen kring resor under 2023 – de trender vi tror kommer att råda under året – och om våra egna resplaner för året. Snart ett nytt avsnitt av Att resa-podden klippt och redo för dig på Spotify!

Kommer vi resa ihop i år tro, jag och Annika? Man kan ju iallafall få hoppas och drömma – och drömma sig tillbaka, förstås. Equador <3

#4 Packning pågår

Och yes; packning till årets första resa pågår. Snart åker vi, jag och Meja (och våra vänner J & T) – som sin vana trogen tänkt till och lagt fram allt hon tycker behövs för vår efterlängtade resa. Nedan är för hennes del på riktigt i princip komplett – önskar jag var lika skarp i mina val.
Vecka 4 bjuder på Asien, nyp mig!