nyckelviken

Vecka 2 – från vardagsåterkomst till reseplanerande

Jag har inte egentligen formulerat några nyårslöften för mig själv – jag har inga direkta behov, känns det som? Men, en tanke om att blogga minst en gång i veckan finns absolut i en lös tanke. Med tanke på att detta är första veckan sedan jag tänkt på det hela och klockan blivit 22 innan jag tagit mig för vad jag tänkt på som återkommande söndagssummering, och jag egentligen är på tok för trött, så verkar det kanske inte hoppfullt. Men, vad tror ni – lite lösa tankar om ditt och datt som veckoavslut? Vi testar.

#1 Vardagsåterkomst

Första veckan efter långledigt, det är något som sker två gånger om året; efter jul och efter sommarsemester. Känslan är totalt bekant, det vill säga inte särskilt behaglig på grund av chock för systemet. Jag älskar vardagsrutiner (på det sätt jag lever vardag), men första veckan är dygnsrytmen för rubbad och omställningen för stor, rutiner kring barns och vuxnas träning och vardagliga ringrostigt och well… Det känns lite som en smocka? Men nu är den här – välkommen vårterminen 2023, jag har anledning att tro på dig!

#2 Helgens feelgood

Med vardag kommer vardagshelger – det vill säga de där livets vanliga, som är så fina så de är allt. Vi hinner med en sådan innan det kommer tre ovanliga med resor och utspridd familj, men denna helg hade alla ingredienser. En kompismiddag hemma då vi bjöd på förrättspizza Bianco med grönkål och morföräldrarnas plockade trattkantareller och varmrätt med moules frites, en lördagsmiddag borta, träningar och matcher för alla tre barnen och för egen del dubbla padelspel varav en turnering. Söndagsserien som rullar i skrivande stund heter Young Royals 2 och det blir säkert bra, men har ni inte sett Nattryttarna än är det den jag klart rekommenderar. Har varit manisk att parallellt läsa om det riktiga bakom – vilken rysare, obehaget är totalt.

Feelgood var ju även idag, då solen syntes i Nacka för kanske första gången i år (och det hela fick förevigas och bli omslagsbild till och med, så ovanlig är denna händelse). Glatt chockad, och vi firade med en promenad till Nyckelviken och korvgrillande. Efter att ha gjort just det till förbannelse under pandemiåret var det mäkta härligt att åter ha sug på aktiviteten och njuta det hela. Januari är en tung månad annars – årets sämsta, i denna del av Sverige. Oh the greyness!

#3 Reseplanerandet

Veckans kvällar har absolut innefattat en hel massa reseplanerande. Jag har tappat förmåga att gå från letande till bokande, men flygbiljetter och ledighet finnes – vore bra med hotell också. För en resa, vill säga. För den som nämns i nästa stycke har det mesta fallit på plats…

Min lycka är så stor att jag efter 10 år ska få återvända till landet jag älskar kanske mest i hela världen (ja, på riktigt) och under många år besökte i månader och ännu fler månader. Thailand, snart kommer vi, några av familjemedlemmarna!

#4 Tips på läsning och serier

Hörrni, apropå punkten ovan så behöver jag några tips på böcker! Det ska vara semestrigt lättsmält men kvalitativt. Har siktat in mig på Je m’apelle Agneta, men sen står det still. Hjälp, tack så mycket!

Någon serie måste ju också inför resan – som är ett par veckor bort – måste också laddas ner. Samma enkla genre, helst. Garvade mycket åt Working moms men tycker Virgin river är för ordentlig, Underhölls visserligen absolut av Kastanjemannen, men denna resa ska vara feelgood så det behöver genomsyra det hela. Hjälp en gång till, ännu mer tack!

#5 Några resebloggare på resor

Kul tycker jag att läsa om några resebloggare som är på resande fot just nu.

Linda (Resa medvetet) med familj kör en långresa med sina två små och jag blir lika delar nostalgisk över de liknande resor vi gjort som del av föräldraledigheterna och de insikter och känslor som finns som resande med småbarn som över deras resmål – just nu är familjen Vismer i Vietnam.

Annika (Resfredag) är äntligen på en efterlängtad thaimout igen. Så kul att följa! Annika har mikrofonen med sig till Thailand, visst borde vi höras genom den och få höra ännu mer om hur de har det? (ledande fråga). Nystarten av Att resa-podden 2022 som vi döpte ”Att resa igen” och som hade jubileumsnumret 100 kom av sig. Om ni lyssnat vet ni exakt varför… (ledtråd: vi delade inspelningsdag med en annan stor händelse 2022)

Christian (matochresebloggen) är på Seychellerna och uppdaterar för tillfället mest på instagram. Jag följer med stort intresse av skarpa anledningar.

Lanttolife har förresten bloggat om min drömdestination nummer 1; Bhutan. Wow!

Så. Med det – och en bild från Zanzibar förra året – stänger jag denna veckorapport.