Nofo Hotel & Wine bar, Söder Stockholm – en recension

Nofo Hotel & Wine bar, Söder Stockholm – en recension

Ni hör ju kombinationen, och förstår förstås att den tilltalar mig. Ett litet boutiquehotell mitt på Söder men ändå lite gömt från de mest intensiva delarna, inhyst på en charmig bakgård, som dessutom har en ambitiös vinbar – jatack!

Inlägget innehåller reklamlänkar för Booking – använder du dem får jag en kickback som jag uppskattar enormt. Tack för ditt stöd!

Vinbar och resturang NoFo

Restaurangen och vinbaren på NoFo är avslappnad, prisvärd och oftast är kunnigheten kring viner så bra som förväntas av ett ställe med benämningen i sitt namn. Familjens utbildade sommelier slinker gärna in för att prata om och botanisera bland utbudet – ett gott betyg i sig. Vinlistan är ambitiös och priserna rimliga. Smaka en slurk? Inga problem, förstås! Rätterna som serveras är av mellanstorlek att dela och riktigt, riktigt bra. Kvarterskrog med högre ambition är en nivå som passar utmärkt i min bok. NoFo, ni har en begynnande stammis i mig!

NoFo bjuder på en fantastiskt härlig innergård. Gå absolut hit och njut eftermiddagen och möt stockholmsnatten när årstiden är ljummen!

Eller förresten. Gå hit när höststormarna viner utanför, och du vill ha lugn i mysig miljö en stund. Restaurangen är ombonad med varma färger och mjuka möbler. Sammet, teak, marmor, speglar och glödlampor utan att det blir för plottrigt. Lugnt och familjärt. Ge mig ett glas rött i en av de där fåtöljerna nu, tacksåmycket! Oktober och vidare, kan det också få bli.

Hotell NoFo

Vinbar och hotell var det ja, och hotellet i den k-märkt byggnaden från 1780 bjuder på samma känsla. Det är mysigt och murrigt, hemtrevligt och så så trivsamt. Jag var på väg att skriva ”enkelt”, men det vore på samma gång förminskande. Här är det inte Lydmars boutiquehotells lyx, The Sparrows klassiska fingertoppskänsla, Bank hotells flawless finish eller Downtown Campers enormt genomarbetade tema – men det känns unikt, härligt, välkomnande och ofta prisvärt. Ett smultronställe, skulle jag vilja säga. Detta och Hotel Frantz andas samma känsla – jag tycker otroligt mycket om dem båda.

Här hittar du dagsaktuella priser på NoFo hos Booking.

Rummen är olika utformade med inspiration från New York, London, Paris, Rom och Skandinavien. Vissa rum kan ha störande vägljud. Nedan är ett dubbelrum Superior.

NoFo – läget

Läget på Söder – NoFo står för ”Norr om Folkungagatan” – är bra med en kort promenad till Medborgarplatsens tunnelbana och söders härliga kvarter runt knuten. För, ärligt talat, vem vill vara i city?
(Hej från en granne-med-Söder-tjej)
Turist? Ta nu inte en taxi. Ta tunnelbanan, eller möjligen en Uber, ok?

Frukosten på NoFo

Frukosten gör mig inte besviken. Det är lokalt, inte en buffé med massor men med en hel del kärlek (och visst älskar man hotellfrukostar med uppdukad tårta?) och så sitter man ju i den där miljön igen och äter; inne i restaurangen eller om årstid och väder tillåter ute på innergården. Frukosten är absolut en anledning i sig för att välja NoFo.

Jepp, lägg på minnet!

Mer hotellrecensioner hittar du här,
fler restaurang recensioner här
och Stockholm – det läser du tips om här!

Booking.com

Podd spelades in i dessa miljöer. Det kan vara en del av förklaringen till den fina energi och känsla detta avsnitt kom att bjuda på? Det, och sällskap och expertis förstås. Lyssna på avsnittet om Bali med Towe / Comeflywithme.